Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanlığı Önünde Eylem: Genç Sağlık Sendikası Ek Atama İstedi

Genç Sağlık Sendikası öncülüğünde Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelen ataması yapılmayan sağlık personelleri, hastanelerdeki personel eksikliğine dikkat çekerek ek kontenjan talebinde bulundu. Diplomalarıyla beklemek zorunda bırakılan binlerce sağlık mezununun sesi olmak amacıyla düzenlenen eylemde, 2024 KPSS puanıyla ek bir sağlık ataması yapılmasının gerekliliği vurgulandı.

Genç Sağlık Sendikası öncülüğünde Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde bir araya

Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde toplanan ataması yapılmayan sağlık çalışanları ek kontenjan talep etti. Genç Sağlık Sendikası’ndan kritik açıklamalar.

Sağlık sektöründe istihdam bekleyen binlerce mezunun sesi, başkent Ankara’da doğrudan karar merciinin önünde yükseldi. Genç Sağlık Sendikası temsilcileri ve atama bekleyen sağlık profesyonelleri, Sağlık Bakanlığı binası önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirerek taleplerini kamuoyuna duyurdu.

“Boyunlarında Ertelenen Hayalleri Yazıyor”

Hastanelerdeki personel açığının her geçen gün daha da derinleştiğini belirten sendika yetkilileri, binlerce sağlık mezununun yüksek puanlar almalarına rağmen diplomalarıyla evde beklemeye mahkûm edildiğini ifade etti. Bakanlık önündeki eylemde, genç sağlıkçıların boyunlarında taşıdıkları ve üzerinde “ATANAMADI” yazan kartonlara dikkat çekilerek, bu kartonlarda sadece mezun olunan bölümlerin ve KPSS puanlarının değil; aynı zamanda belirsizliğe terk edilen geleceklerin ve ertelenen hayallerin yazılı olduğu vurgulandı.

2024 KPSS İçin Ek Kontenjan Çağrısı

Eylemde sağlık sisteminin mevcut sürdürülebilirliği ve atama bekleyen personelin durumu hakkında net mesajlar verildi. Genç Sağlık Sendikası tarafından yapılan resmi açıklamada talepler şu şekilde sıralandı:

  • Ek Kontenjan İlan Edilmeli: 2024 KPSS sağlık atamaları süreci kapsamında acilen ek bir kontenjan açıklanmalı ve alım süreci başlatılmalıdır.

  • Mağduriyet Son Bulmalı: Hak ettikleri kadroları alamayan ve uzun süredir atama bekleyen sağlık personellerinin yaşadığı ekonomik ve psikolojik mağduriyetlere son verilmelidir.

  • İş Yükü Dengelenmeli: Sağlık hizmetlerinin ağır yükü, sahada halihazırda görev yapan mevcut çalışanların omuzlarına tek başına bırakılmamalı, istihdamla sistem rahatlatılmalıdır.

Genç Sağlık Sendikası, atama mücadelesi veren tüm sağlıkçıların emeği, hakkı ve geleceği adına yürütülen bu hak arama faaliyetini ve kararlı duruşunu saha içinde ve hukuki zeminlerde sürdüreceğini ilan etti.