💬 Ticaret Bakanlığı’ndan ilan fiyatı oyununa ceza: 279 bin TL!
Ticaret Bakanlığı, ilan sitelerinde tüketiciyi yanıltıcı fiyat değişikliklerine karşı yürüttüğü denetimler kapsamında dikkat çeken bir karara imza attı.
Bir satıcı, ilan sitesinde aracını 2 milyon 420 bin TL olarak listeledi ancak sohbet üzerinden fiyatın geçerli olmadığını, gerçek fiyatın 2 milyon 700 bin TL olduğunu belirtti. Bu durum üzerine alıcı, satıcıyı yetkili mercilere şikâyet edeceğini söyledi.


Olay, sosyal medyada gündem olurken Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Ve Aleykümselam…
Ticaret Bakanlığımız tarafından yapılan inceleme sonucunda, söz konusu araç ilanında güncel satış fiyatının üzerinde pazarlama yapıldığı tespit edilmiştir.
Bu kapsamda, 1274496634 numaralı ilan için 279.375 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
Ticaret Bakanlığı olarak, ilan platformlarında haksız fiyat artışı ve tüketiciyi yanıltıcı her türlü uygulamaya karşı denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.
Adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa düzeni için gereken tüm idari işlemler kararlılıkla uygulanmaktadır.”
Bakanlık, benzer şekilde ilan fiyatı ile gerçek satış fiyatı arasında fark bulunan tüm paylaşımların tespit edilmesi durumunda idari yaptırımların süreceğini bildirdi.

