Genel Cerrahi Uzmanı ve Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni sırasında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşanan saygısızlık olayına sert tepki gösterdi. Çömez, tıp öğrencilerine yönelik paylaşımında “Bu ülkenin kuruluşunda doktorların emeğini bilmiyor musun?” ifadelerini kullandı.
Haber Metni:
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni sırasında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir öğrencinin saygı duruşu esnasında sahneye çıkarak telefonla konuştuğu görüntüler sosyal medyada tepki çekti.
Olayın ardından Genel Cerrahi Uzmanı ve Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrencinin davranışına sert ifadelerle tepki gösterdi.
Çömez paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir öğrenci,
📍Bu sabah Atatürk’ü anma töreninde saygı duruşu esnasında sahneye atladı, elini cebine sokarak telefonda konuşmaya başladı,
📍Ve saygısızlığını ispata kalkıştı.Oğlum sen;
👉Bu ülkenin kuruluşunda doktorların emeğini ve gayretini bilmiyor musun?
👉Tıp fakültesi öğrencilerinin 1915’te Çanakkale Savaşı’na gidip tamamının şehit olduğunu,
👉1921’de bu nedenle mezun veremediğini bilmiyor musun?
👉Tıbbiyeli Hikmet’in işgal yıllarında Tıp Fakültesi’nin kuleleri arasına Türk bayrağını asıp özgürlük ateşini yaktığını ve 14 Mart’ın bu nedenle tıp bayramı olarak kutlandığını bilmiyor musun?📍Beni Türk hekimlerine emanet edin diyen Ata’na bu öfken, bu nefretin, bu saygısızlığın neden?”
Dr. Turhan Çömez’in paylaşımı kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu. Çok sayıda kullanıcı, Çömez’in sözlerine destek vererek tıp camiasının tarihsel önemine dikkat çekti.
📍Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir öğrenci,
📍Bu sabah Atatürk’ü anma töreninde saygı duruşu esnasında,
📍Sahneye atladı, elini cebine sokarak telefonda konuşmaya başladı,
📍Ve saygısızlığını ispata kalkıştı.Oğlum sen;
👉Bu ülkenin kuruluşunda… pic.twitter.com/Kvx4RdbEBR
— Turhan Çömez (@ComezTurhan) November 10, 2025

