Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan Yangın Tatbikatına 3 dakikada Ambulans gelerek yaralılara, 4 dakikada İtfaiye Aracı gelerek binada mahsur kalan personele ve yangına müdahalede bulundu.
11 Ekim 2012 Perşembe günü yapılan Tatbikat öncesinde Kırklareli İtfaiye Müdürlüğünde İtfaiye Teknikeri Ayhan Aptullahoğlu tarafından Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda yaklaşık 60 personele yangın hakkında çeşitli bilgiler verdi.
Olası bir yangında soğukkanlı olunması gerektiğini ifade eden Aptullahoğlu, panik yapılmadan olaya müdahale edildiği takdirde hayat kurtarmada başarılı olunabileceğini söyledi.
Yangında ya da olası bir olayda haberleşmenin önemli olduğuna dikkat çeken Aptullahoğlu, adresin doğru ve kolay bulunabilecek bir şekilde verilmesi gerektiğini kaydetti.
Eğitimin ardından işlerinin başına dönen personel, saat 11.30da yangın alarmının çalmasıyla birlikte yaklaşık 2 dakikada binayı tahliye etti. Sağlık Müdürlüğündeki güvenlik görevlileri yangın dolabını kullanarak itfaiye gelene kadar yangına müdahale de bulundu.
Tatbikat gereği binada mahsur kalan Cemil Yardımcı, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince ve senaryo gereği dumandan zehirlenen 2 personele itfaiye ekiplerince müdahale edildi.
Tatbikatın devamında itfaiye teknikeri Ayhan Aptullahoğlu, bahçede yakılan ateşe ve tüpe nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlattı. Sağlık Müdürlüğü aşçısına ise tüpe nasıl müdahale edileceği konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.
Kırklareli İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Çiğdem Cerit, yaptığı konuşmasında İtfaiye, Ambulans ve Polis Ekipleri ile Sağlık Müdürlüğü personeline teşekkür etti.
Tatbikatta Sağlık Müdürlüğüne 112 Ambulans Ekipleri 3 dakikada, 110 İtfaiye Ekipleri ise 4 dakikada ulaştı.
