İzmir’de yaşayan paramedik Gülden Demir’in hayat hikayesi, hem kutsal mesleğindeki fedakarlığı hem de evindeki amansız anne mücadelesiyle yüreklere dokunuyor. 2010 yılından bu yana ambulans başında, yangın ve kaza gibi en kritik acil vakalarda insanların imdadına koşan tecrübeli paramedik, evinde ise adeta tıbbi bir mucizenin kahramanlığını yapıyor.
Gizemli Hastalığa 5 Yıl Sonra Teşhis Konulabildi
Gülden Demir’in 2017 yılında dünyaya getirdiği oğlu Bulut’un gelişimi, akranlarından farklı ilerlemeye başladı. Henüz 3 aylıkken başını tutamayan Bulut için hastane hastane gezen aile, uzun süre testlerden net bir sonuç alamadı. Zorlu geçen nörolojik ve genetik araştırmaların ardından acı gerçek Bulut 5 yaşına geldiğinde anlaşıldı: Bulut, dünyada sadece 21 kişide tespit edilen son derece nadir AKT3 gen bozukluğuna bağlı makrosefali ve yaygın gelişim geriliği hastalığına sahipti.
İzmir Depremi Dönüşü Yaşanan Mucize
Hastalık sürecinde pes etmek yerine oğlunu sürekli fizik tedavi, hareket terapileri ve özel eğitimlerle destekleyen paramedik anne, hayatlarının kırılma noktasını şu sözlerle özetliyor:
“Oğlum ilk adımlarını ancak 4 yaşında atabildi. İzmir depreminde sahada tam 72 saat boyunca aralıksız görev yaptım. Eve yorgun argın döndüğümde karşımda Bulut’un ilk kez kendi başına adım attığını gördüm. Belki başkaları için sıradan bir durumdu ama bizim 4 yıldır beklediğimiz en büyük mucizeydi.”
“Ben Düşersem Bulut da Düşer”
Mesleğinde 24 saatlik ağır nöbet sisteminde çalışan ve vakaya gittiği an kendi duygularını tamamen bir kenara bıraktığını ifade eden Gülden Demir, gücünü yine çocuklarından alıyor. Tıp dünyasında Bulut’un, bu hastalığın dünyadaki en iyi seyir gösteren ikinci vakası seçildiğini gururla anlatan Demir, mücadelesini şu sözlerle noktalıyor:
“Bulut daha yürüyemezken bile tırmanma duvarına çıkmaya çalışıyordu. O bu kadar savaşçıysa benim pes etmeye hakkım yok. Ben düşersem oğlum da düşer. Bir de kızım var, ailem için her zaman ayakta kalacağım. Biz birbirimize güç veriyoruz.”

