Sağlık-Sen yöneticileri müdür mü oluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık-Sen yöneticileri müdür mü oluyor?
Abone ol
Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, sendikaları aleyhine yapılan “Sağlık-Sen mobbing uyguluyor”, “Sağlık-Sen yöneticileri müdür oluyor “ şeklindeki haberleri yalanladı.

Tekin, yaptığı açıklamada, Sağlık-Sen Eskişehir Şube Yönetimi olarak, kurumlarda sağlık çalışanlarına yapılan idareci mobbinglerine karşı mücadele eden ve bu mobbinglere karşı üyesinin yanında duran bir sendika olduklarını belirtti.

 

İddiaları kabul etmeyip esefle kınadıklarını belirten Abdulbaki Tekin “Sağlık-Sen olarak her zaman üyemizin yanında duruyoruz. Mobbinge, şiddete, haksızlığa ve zulme karşı olan mücadelemize yılmadan ve yorulmadan devam edeceğimizin de herkes tarafından bilinmesini istiyoruz.

 

Bu haberlerde bahse konu olan idareciler sendikamızın üyesidir. Ancak, idareci olarak görev almaları tamamen sağlık idaresinin liyakat ve eğitim durumuna göre kendi insiyatifiyle gerçekleştirdiği görevlendirmelerdir.

 

Ayrıca sağlıktaki idareci görevlendirmeleri eskiden olduğu gibi kadrolu idareciler şeklinde değil sözleşmeli idareciler şeklinde yapılmaktadır ve başarı kriteri esas alınmaktadır. Yani eskisi gibi idarecilik koltuğunda yıllarca oturma devri kapanmıştır.

 

Bunun yerine “Başarılı olan kalır, başarısız olan gider” mantığı hakim olmuştur. Kaldı ki 5 bin sağlık çalışanının 3 bin 500’ünün üyesi olduğu Sağlık-Sen’in üyelerinden idareci olarak görev alanların olması da yadırganacak bir durum değildir. Görev alan idarecilerden başarısız olanlar Sağlık-Sen üyesi de olsa giderler.

 

Bu bağlamda bilinmelidir ki, Sağlık-Sen’in idareci atamalarıyla hiç bir ilgisi yoktur. Sendikamızın gerçek gündemi idareci atamaları değil, sağlıkta şiddete ve mobbinge karşı mücadele etmek ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi gibi hak mücadelesi verdiğimiz konulardır” diye kaydetti.

 

Medimagazin


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Mahsur Kalan Ambulans 12 Saat Sonra KurtarıldıÖnceki Haber

Mahsur Kalan Ambulans 12 Saat Sonra Kurt...

Son Dakika ! Kayıp Doktor BulunduSonraki Haber

Son Dakika ! Kayıp Doktor Bulundu

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar