KESK ve Kamu-Sen'den ortak eylem çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KESK ve Kamu-Sen'den ortak eylem çağrısı
Abone ol
Hükümetin zam teklifinin ardından sendikaların tepkileri sürüyor. Memur-Sen'in ardından Kamu-Sen ve KESK ortak eylem çağrısında bulundu

Toplu sözleşme görüşmelerinin 3'üncü ayağında hükümetin zam teklifini revize etmesinin ardından sendikaların tepkileri sürüyor. Memur-Sen'in ardından KESK ve Kamu-Sen de teklifi kabul edilemez bulduklarını belirterek "Ortak eylem çağrısı" yaptı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, daha önce verdiği zam teklifini revize ederek ilk yıl için 5+4 ve ikinci yıl için 3+3 olarak revize etti. Teklifi yetersiz bulduklarını belirten Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Bu teklifi kabul etmiyoruz. Ancak görüşmelerimiz sürecek" dedi.

KESK Başkanı Lami Özgen, yüzde 3'lük ve yüzde 4'lük artışlarla memurun Hakem Kurulu'na mahkum edileceğini iddia ederek, "Bizi açlığa ve yoksulluğa sürüklemelerine karşı ortak eylem, ortak duruş, ortak tutum çağrısı yapıyorum. Çünkü yüze 5+4 bir anlam ifade etmiyor. 5+5 olsa da bir anlam ifade etmiyor. Enflasyon oranının altındadır. MB'nin tahmini enflasyon oranının altındadır." dedi.


'Metal işçileri örnek alın, boyun eğmeyin'

Toplu sözleşmeleri kabul etmeyen ve günlerce iş yerlerinde direnen metal işçilerini hatırlatan Özgen, "Onları örnek alın. Onlar da yüzdelik zamlara mahkum edilmişlerdi ama ortak bir duruş ile geliştirdikleri direnişle bir çok ekonomik ve sosyal haklardan pay aldılar. Bunu başardılar. Biz kamu emekçileri olarak da başarabiliriz. Aksi takdirde hakem kurulu ile bizi bu zamlara mahkûm edecekler. Buna boyun eğmeyelim, ortak mücadele ile hakkımız alalım" dedi.

Kamu-Sen'den eylem çağrısına destek

Özgen'in ardından açıklama yapan Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ise "Memur-Sen Cuma günü hükümetin teklifini müzakere edilemez bir rakam olduğunu söyledi ve ayağa kalkarak bir konuşma yaptı. 4+4, 3+3 müzakere edilemiyorsa 1 puanlık artışta müzakere edilemez. Gelin ortak eylem yapalım, gelin iş bırakma eylemlerine varan her türlü eylemi birlikte yapalım. Yukarı çıkıp sayın bakan nasıl ikna etti de müzakere edilemez rakam 1 puan artışla müzakere edildi. 20 milyon için 1 puan arttı" diye konuştu. (memurhaber.com)

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Memur-Sen'den yeni zam teklifine sert tepkiÖnceki Haber

Memur-Sen'den yeni zam teklifine sert te...

Ambulans da kaza yaptıSonraki Haber

Ambulans da kaza yaptı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar