Afyonkarahisar Sağlık Müdürü YEMENİCİ'den Basın Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyonkarahisar Sağlık Müdürü YEMENİCİ'den Basın Açıklaması
Abone ol
Bu olağanüstü durum karşısında da yoğun emek sarfeden başta tüm sağlık çalışanlarına olmak üzere 112 ve UMKE personeline teşekkür ediyoruz.

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, tüm Türkiye'yi yasa boğan üzücü olay vesilesiyle başsağlığı dileklerini iletti. Dr. Necip Yemenici, cephanelik patlamasında hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, geride kalan asker ailelerine ve de tüm Türkiye'ye de sabır diledi. Böyle olayların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunan Dr. Yemenici, bu maddi manevi zor şartlarda yoğun çaba gösteren sağlık çalışanlarına da teşekkürlerini iletti. Olay yerine zamanında ulaşarak gerekli tedbir alan ve çalışma koşullarını oluşturan 112 birimi olmak üzere diğer tüm sağlık çalışanlarının herkesi şok eden bu olayda soğukkanlılıklarını koruyarak koordineli ve hatasız bir görüntü verdiğini belirtti.

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici'nin olay için yapılan çalışmalarını değerlendirdiği açıklaması şöyle;

"5 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21.15 sıralarında 112 KKM e gelen patlama haberleri ve ihbarları üzerine Afyonkarahisar 112 KKM'e gelinerek olay teyit edilmiş ve ambulans ekipleri olay yerine yönlendirilmiştir. Olayın boyutları henüz tam olarak bilinemediğinden ilk anda 5 ambulans olay yerine yönlendirilmiş 12 ekip ve özel ambulanslar beklemeye alınmıştır. Ancak olayın ciddiyeti üzerine tüm ekipler olay yerine yönlendirilmiş ve olay yerinde Sağlık kriz merkezi kurularak olay kriz yönetimine geçilmiştir. 20 dakika içinde olay yerine 18 tane 112 ambulansı,  2 özel ambulans yönlendirilmiştir.


Sağlık Bakanlığı Kriz merkezi –SAKOM-  tarafından Denizli, Eskişehir, Uşak, Kütahya illerinden 112 ambulansları ve UMKE personeli gönderilmiştir.


Olay yeri yakınında bulunan ilköğretim okulu bahçesine Afyonkarahisar UMKE tarafından bir sahra hastanesi kurulmuştur. Olay yerinin riskli olmasından dolayı ve güvenlik görevlilerinin izin vermemesi nedeniyle tüm sağlık personeli araçlarının başında ve sahra hastanesinde beklemiş, ihtiyaç durumunda yetkilerin nezaretinde sahaya girilmiştir.

 

Olay yerinde 8 askerimize ve 4 sivil vatandaşa müdahale edilmiş ve hastaneye nakledilmişlerdir.

 

İlerleyen süreçte asker yakınlarının olay yerine gelmesi üzerine sahra hastanesi ve ambulans ekiplerinin işi yoğunlaşmış ve sahra hastanesinde toplam 33 kişiye müdahale edilmiş, bazıları ise hastaneye nakledilmiştir.


6 Agustus akşamı saat 18.00 civarlarında resmi açıklamaları takiben olay yerinde bekleyen asker yakınlarının otellere yerleştirilmesi ile ortamın sakinleşmesi üzerine ambulans ekipleri çekilmeye başlanmıştır. Ancak Asker yakınlarının yerleştirildiği yerlerde birer ambulans ekibi ile sağlık tedbiri görevine başlanmıştır.

 

7 Agustus günü ise 3 ekip ile olay yerinde beklemeye başlanılmış, olası olaylara karşı tedbir alınmıştır.
Toplam 21; Afyonkarahisar 112 ambulansı, 4 Afyon UMKE timi ile müdahale edilen olaya Denizli, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerinden ise toplam on 112 ambulansı, 3 UMKE timi desteği ile dönüşümlü olarak görev yapılmıştır.

 

Afyonkahisar’da meydana gelen, 25 askerimizi şehit verdiğimiz ilk defa karşılaştığımız böyle büyük boyuttaki bir olayda Afyonkarahisar 112 olarak müdahale, koordinasyon ve olay yeri yönetimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiş ve sağlık çalışanlarımız bu olaydan yüzünün akı ile çıkmıştır.

 


Olayın meydana geldiği saatten itibaren aktif görevde olmayan, il dışında bulunan tüm personelimiz KKM de toplanarak görev beklemişlerdir. Afyonkarahisar 112 KKM'e gelen patlama dışındaki diğer vaka ihbarları ihmal edilmeden 140 vakaya da müdahale edilmiş, tüm vakalara ambulans görevlendirilmesi yapılmıştır.

 

Bu olağan işlerinin yanında olağanüstü durum karşısında da yoğun emek sarfeden başta tüm sağlık çalışanlarına olmak üzere Afyonkarahisar 112 ve UMKE personeline teşekkür ediyoruz.

 

Kaynak : umke.org


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Sağlık Bakanından Sağlık Personeline TeşekkürÖnceki Haber

Sağlık Bakanından Sağlık Personeline Teş...

Ambulans Kaza Yaptı: 1 YaralıSonraki Haber

Ambulans Kaza Yaptı: 1 Yaralı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar