
ATT ( Acil Tıp Teknisyeni ) Nasıl Olunur?
Ülkemizde sağlık alanı son zamanlarda ciddi anlamda önemsenmekte olup, bu durum ise sağlık alanında olan mesleklere ilginin fazlalaşmasını sağlamaktadır.
Sağlık alanında olan mesleklerden Acil Tıp Teknisyeni nasıl olunur konusu da son zamanlar birçok kişi tarafından merak edilmektedir.
Acil Tıp Teknisyeni kısa ismi ile ATT olarak da bilinmektedir.
ATT, acil olan hastalara ilk müdahaleyi gerçekleştiren kişiler olup, ambulanslar da görev yapmaktadırlar. Bu meslek kamu sektöründe bulunurken aynı zaman da özel sektörde de yer almaktadır.
Özel hastanelerde de ATT alımı yapılmaktadır.
Peki, ATT nasıl olunur, şartları nelerdir gibi merak edilen soruları sizler için cevaplayalım.
Önceki yıllarda ATT olmak için Sağlık Meslek Lisesi İlk ve Acil Yardım Bölümünü başarı ile tamamlayıp mezun olmak yeterliydi.
Ancak son yapılan değişiklik ile artık ATT bölümü kaldırılmıştır.
Artık ATT Değil Paramedik olabilirsiniz!
Paramedik (AABT) Kimdir? Nasıl Paramedik Olunur? makalemize buradan ulaşabilirsiniz.
Sağlık Meslek Lisesine yerleşen öğrenciler yeni düzenleme ile Sağlık Bakım Teknisyeni ünvanı ile mezun olurlar.
- Sağlık Meslek Liselerinin 4 yıl süreli bu programlarından mezun olanlar; Hemşire ve en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan; ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık meslek mensuplarıdır.
- Bölüm mezunları Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri ile bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışabilmektedirler.
Sağlık Bakım Teknisyeni ünvanı ile mezun olanlar Ayrıca; Yüksek Öğrenim Programlarına Meslek Lisesi mezunlarına özel “Ek Puan Avantajından” yararlanarak girebilirler.
Bu Programlar : (Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, Evde Hasta Bakımı, İlk ve Acil Yardım (AABT yani Paramedik), İş ve Uğraşı Terapisi, Laboratuvar Teknolojisi, Perfüzyon Teknikleri, Yaşlı Bakımı, Laborant ve Veteriner Sağlık, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbı Laboratuvar Teknikleri, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Ameliyathane Hizmetleri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Otopsi Yardımcılığı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik v.s. gibi yeni yönetmelikle belirlenecek ÖN LİSANS Programlarına girebilir ve TEKNİKER Ünvanı alabilirler.
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Acil Tıp Teknisyeni Ne Kadar Maaş Alıyor?
ATT ve Paramedik Kimdir,Farkları Nelerdir?
Paramedik (AABT) Bölümü Taban Puanları Başarı Sıralaması
ATT ve Paramedik Kimdir,Farkları Nelerdir?
Bu yazının tüm hakları Attyiz.biz.tr'ye aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının aktif link verilmeden alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©
Yorum Yazın