Erzurum’da gece saatlerinde E-80 Karayolu üzerinde meydana gelen zincirleme kaza, kentte derin üzüntüye yol açtı. Otomobilin hayvan yüklü kamyonete arkadan çarpması sonucu ağır yaralanan yolculardan Yusuf İslam Gezer (30), kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaza, Tarımsal Araştırma Enstitüsü önünde saat 23.00 sıralarında yaşandı. Abdulkerim Taşbaşı yönetimindeki 25 AP 220 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden Hacı Murat Kaya’nın 25 AAY 503 plakalı büyükbaş yüklü kamyonetine arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobilde büyük hasar oluşurken, hız göstergesinin 140 km/h seviyesinde takılı kaldığı görüldü.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Araçta bulunan sürücü Abdulkerim Taşbaşı, Yusuf İslam Gezer ve Emirhan Tebrizcik ağır yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Ne yazık ki Gezer yaşamını yitirirken, Tebrizcik’in durumunun kritik olduğu bildirildi.
Kamyonet sürücüsü Hacı Murat Kaya, çarpışma sonrası kasadaki yedi büyükbaştan ikisinin kaybolduğunu belirterek, “Bir anda arkadan sert bir ses geldi, döndüğümde her şey bitmişti.” dedi.
Olay yerinde ambulans şoförünün görünmediğini düşünen bazı vatandaşların tepki gösterdiği ancak müdahale eden kişinin Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olduğu daha sonra anlaşıldı.
Kazanın ardından bir süre trafiğe kapanan yol, araçların kaldırılmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yusuf İslam Gezer Kimdi?
Hayatını kaybeden Gezer’in daha önce TRT’de yayınlanan ve uzun yol şoförlerinin hikâyelerini işleyen “Gönül Dağı” programına konuk olduğu ortaya çıktı. Programda Erzurum kültürünü ve dadaşlık ruhunu içten bir dille anlatan Gezer, samimi tavırlarıyla izleyicilerin beğenisini toplamıştı.
Programdaki şu sözleri sosyal medyada yeniden gündeme geldi:
“Dadaş; ağabeyi, can ciğer, büyük kardeş demektir…
Erzurum Türk’ün yıkılmayan kalesidir.”
Gezer’in vefatı, başta Erzurum olmak üzere tüm sosyal medyada büyük üzüntüyle karşılandı.

