Sözleşmeli Memurun Doğum Sonrası İşe Dönüşü İle İlgili Önemli Karar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sözleşmeli Memurun Doğum Sonrası İşe Dönüşü İle İlgili Önemli Karar
Abone ol
Kütahya’da görev yapan ve doğum sonrası 2 yıl ücretsiz izne ayrılan sözleşmeli hemşire üyemizin “Ücretli doğum izninin bitiminden itibaren 1 yıl içinde yeniden istihdam edilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğüne başvurması gerekir “ hükmüne dayanılarak İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmadığı için sözleşmesi yenilenmemesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Kütahya İdare Mahkemesi verdiği kararda her ne kadar söz konusu mevzuata dayanılarak sözleşmenin yenilenmeyeceği belirtilmişse de davacının ücretli doğum izni sonrasında sözleşmesinin tekrar imzalamak üzere iki yıl sözleşmesinin fesh edilmesi Evliya Çelebi Hastanesine başvurduğu ve bu talebinin komisyon kararıyla kabul edildiği belirtildi. 

Bu kabul dikkate alındığında sözleşmeli hemşirenin göreve başlamasının kendi hatasından kaynaklanmadığının açık olduğundan dava konusu işlemin hukuka uyarlılığı bulunmadığına karar verildi.  Dava konusu işlem iptal edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık çalışanları gönüllü 'Afrin nöbeti'ndeÖnceki Haber

Sağlık çalışanları gönüllü 'Afrin nöbeti...

Sağlık Bakanlığı 56 bin personel alımı kesin tarihi belli oldu! İlk atama ne zaman?Sonraki Haber

Sağlık Bakanlığı 56 bin personel alımı k...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar