Tunahan DAĞAŞAR

Tunahan DAĞAŞAR

Mail: tunahandagasar@attyiz.biz

Sağlık Bakanlığı'nda Çalışma Şartları

                                                               SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA ÇALIŞMA ŞARTLARI

                Sağlık bakanlığı geçtiğimiz günlerde sağlık sektöründe çalışma kriterleri hususunda bir genelge yayınladı. Bu sektörü tercih edecek arkadaşlara bilgi vermek ve kriterlerinin bu meslek için uygun olup olmadığını kendilerine sormaları için yayınlanan genelgenin maddeleri sırasıyla şöyle:

 

                5.Madde: Bu mesleği tercih edenlerin dayak yemeye meyilli, acıdan zevk alan mazoşist bir karaktere sahip olması gereklidir. Aksi takdirde şiddet gördüğünde hemen kolaya kaçıp şikâyet etmeleri usulsüzdür.  (“şiddet”le cezalandırılırlar.)

              

  21.Madde: 112’de çalışacaklar yarasa ve baykuşlardan işe başlamadan önce üç aylık uykusuzluk kursu almak zorundadır. Zira düzensiz uyku sebebiyle gün içerisinde “casper” gibi dolaşmaları bakanlığımızı küçük düşürüp, milletin bakanlığımız hakkında ağzını ayırıp orada burada konuşmalarına sebep olabilir.

              

  867.Madde: Tercihen yüz kilo ve üzerinde personelin bu işi tercih etmesi önerilir. Aksi takdirde vakalar sebebiyle personel düzensiz beslenip, açlığını kendi öz yağıyla karşılamak zorunda kalabilir. Yüz kilonun altında olanlar ise açlığa dayanıklı olmalıdır. Hiç yemek yememesi bizim için daha makbuldür.

               

2.Madde:  küfür ve hakaretlere karşı bağışıklık kazanıp, duyarsızlaşabilecek kapasiteye sahip olanlar tercih edilir.

              

  1066. Madde: Görevde yükselme ve unvan değişikliği ile ilgili beklentisi olanların sürekli bekleyebilecek potansiyele sahip, sabırlı olmaları gereklidir. Şüphesiz ki, sağlık bakanlığı sürpriz yapmayı sever. Her yıl yapılan sınav tat vermeyecektir, her şey tadında güzeldir.

              

  127.Madde: Hiçbir şekilde sağlık çalışanları yıpranma payı alamayacaktır. Çünkü bakanlığımız personeline yıpranmayacağı hususunda güven duymaktadır. Güvenimizi boşa çıkartacak personellerin arkadaşlarını örgütleyip tetikleyecek şekilde davranmamaları önemle rica olunur.

            

    9.Madde: Banka ile anlaşılan promosyonlar yeni yapılan düzenleme çerçevesinde yirmi yılda bir yenilenecek ve ödemeler 240 takside bölünüp ayda 4.8 lira şeklinde olacaktır. Peki 4.8 liraya neler alınabilir? Bim’den bir poşet dolusu alışveriş yapılabilir, mahalle bakkalından 48 adet sakız alınabilir. Gayrimenkul alanında yatırımlar yapılabilir.

              

  87.Madde: Sağlık çalışanlarımız arasında bir ayrım gözetmediğimiz ve eşitliği temel prensibimiz kabul ettiğimiz için maaş ve döner sermayelerde uçurumlar yarattık. Böylelikle artık gelişmiş bir ülke olan Hindistan’daki kast sistemini bakanlığımıza uyarladık. Bu konuda hak aramak isteyenler için ideal internet siteleri kurduk. Bu siteler bakanlığımız tarafından kale alınmayıp sadece egolarınızı tatmin etmek için yapılmıştır.

               

1888.Madde: Sağlık personellerimizin haksızlığa karşı tahammül edecek güçte olmaları gereklidir. Biz personelimize şunun garantisini veririz: haksızlık edenler bu dünyada olmasa da öteki dünyada mutlaka cezasını çekeceklerdir. Torpil, adam kayırma ve yolsuzluk gibi konular ahiret hesabımızda saklanmaktadır.(Telif hakkı saklıdır.)

               

112.Madde: 112 personelleri enjeksiyon ve pansuman görevlerini eksiksiz yerine getirecek. Bu görevler esnasında vaka çıkarsa hasta ve hasta yakınlarına şu atasözü ile konu özetlenmelidir: “iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.”  Şayet vakaya yetişemeyip hasta yakınlarının şiddetine maruz kalınırsa bir diğer atasözü olarak önerimiz : “Acele işe şeytan karışır” diyerek kendilerini şiddetten savunmaları gerekir.

               

Genelgenin maddeleri yukarıda düzenli olarak sırasıyla verilmiştir. Düzen ve disiplini misyonumuz haline getirdik.

               

Olaylara tersten bakarak, sorunlara değinmek istedim. Sağlık sorunları gerçekten de artık mizah konusu haline geldi. Gündemde gelişen olaylarla bir sonraki yazımızda beraber olacağız.

 

TUNAHAN DAĞAŞAN

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar