Yurtdışından-Ülkemize Nakil Prosedürü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurtdışından-Ülkemize Nakil Prosedürü
Abone ol
Nakil işlemleri ilgili ülkedeki Türk Büyükelçiliği/başkonsolosluğu aracılığı ile yapılmakta olup aşağıda belirtilen hastanın durumunu gösteren bazı bilgilerin o ülkedeki Türk Büyükelçiliği/başkonsolosluğuna iletilmesi gerekmektedir.

Nakil işlemleri ilgili ülkedeki Türk Büyükelçiliği/başkonsolosluğu aracılığı ile yapılmakta olup aşağıda belirtilen hastanın durumunu gösteren bazı bilgilerin o ülkedeki Türk Büyükelçiliği/başkonsolosluğuna iletilmesi gerekmektedir. 

Aşağıda belirtilen şekilde başvuru yapıldığı taktirde değerlendirme yapılabilecektir. İlgili hastaya ait başvurunun Konsolosluk/Büyükelçilik aracılığı ile Bakanlığımıza ulaştırılmasından sonra, tıbbi değerlendirme sonunda taşınma (nakil)  kararı verilen hastalar ile ilgili, konsolosluk/hasta veya yakınları ile irtibata geçilmektedir.

 Yurtdışından-Ülkemize Nakil Prosedürü;

   Yurt dışından ülkemize getirilmesi istenen hastalar için başvuru şekli  aşağıdaki belirtildiği gibi olup, hava ambulans hizmeti ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Hastalarımız evden eve nakil edilmemekte,  tam donanımlı yoğun bakım şartlarına haiz uçaklarla hastaneden hastaneye nakledilmektedir. (T.C Vatandaşı olması gerekmektedir.) Hastanızın hastane masrafları için Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 

Hava Ambulans Hizmeti
Bu Hizmetten Nasıl Yararlanabilirsiniz?

 
      Hastanın yakınının veya yanında refakat eden kişinin ( tur görevlisi, konsolosluk görevlisi, diyanet görevlisi ), bulunduğu ülkedeki en yakın Türk Konsolosluğu’na/Büyükelçiliği’ne aşağıda belirtilen evraklarla birlikte müracaat etmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili Dış İşleri Bakanlığı (312) 292 10 00)'ndan Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz. 

 

Konsolosluğa/Büyükelçiliğe götürülmesi gereken evraklar;

  1. Hastanın pasaport (Vize tarihinin geçmemiş olması ve mutlaka kontrol edilmiş olması gerekmektedir) ve T.C Kimlik fotokopisi (Kimlik yerine Mavi Kart’ta kabul edilmektedir)
  2. Hastaneden alınmış ve İngilizce hazırlanmış epikriz.
  3. Ayrıca epikrizde hastanın kısaca durumunu belirten ve neden ambulans uçakla naklinin gerektiğinin (………sebepten dolayı hava ambulansla gitmesi gerekmektedir) belirtilmesi gerekmektedir.
  4. Hasta yoğun bakımda ise beyin ölümü gerçekleşmediğine dair rapor.
  5. Bulaşıcı hastalığı olmadığını bildiren rapor,
  6. Mümkünse hastalardan izin alınarak, hastanın durumunu gösteren bir fotoğraf,
  7. Hastadan ya da birinci derece yakınından alınmış imzalı onam formu (Ambulans uçakla naklinde karşılaşılabilecek riskleri kabul ettiğine dair)
  8. Konsolosluğa/Büyükelçiliğe hitaben yazılmış dilekçe (Hastanın ambulans uçakla Türkiye’ye nakledilmesi istendiğine dair)

 Süreç Nasıl İşliyor?

  1. Konsolosluk/Büyükelçilik tarafından Dışişleri Bakanlığına ACİL koduyla iletilen belgeler yine ACİL koduyla Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hava Operasyon Birimine iletilir.
  2. Hastanın durumu ile gerekli değerlendirmeler danışman hekimlerimiz tarafından yapılır. Gerekirse hastanın yattığı hastaneden doktorları ile hasta hakkında ve nakile uygunluğu konusunda bilgi alışverişi yapılır.
  3. Durumu nakle uygun görülen ve nakil endikasyonu taşıyan hastalar için ilgili ülkelerden uçuş izinleri müracaatları yapılır. (Ülkelere göre izin süresi değişmekle birlikte genellikle 12 ila 72 saat arasında izinler alınabilmektedir)
  4. Gerekli uçuş izinlerinin çıkmasına müteakip nakil için uçuşa başlanır.

Ayrıca;

Hava ambulansların kullanımındaki temel amaç; hastanın/yaralının tedavisinin olay yerinde ya da bulunduğu sağlık kuruluşunda yapılmasının mümkün olmadığı, tedavisi devam ederken çıkan komplikasyonlar sebebiyle daha ileri tetkik ve tedavi imkanlarının bulunduğu bir sağlık kuruluşuna nakledilerek hastanın/yaralının sağlığının korunmasıdır. Ayrıca afetlerde ve olağanüstü durumlarda hastaları/yaralıları güvenli bölgelere naklederek tedavilerinin devamını sağlamaktır. Hava ambulansları kesinlikle ikamet bölgelerine nakil amaçlı kullanılmamakla beraber, hastanın/yaralının tedavi şartlarının sağlandığı sağlık kuruluşundan bir başka sağlık kuruluşuna ya da ikamet adresine nakli mümkün değildir.     

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıkta Şiddet Bitmiyor: Doktor 2 Kişi Tarafından Darbedildi!Önceki Haber

Sağlıkta Şiddet Bitmiyor: Doktor 2 Kişi...

Hava Ambulansı Yurt İçi Nakil ProsüdürüSonraki Haber

Hava Ambulansı Yurt İçi Nakil Prosüdürü

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar