Yeni Uygulama 112 Acil Psikiyatri Servisi Nedir ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Uygulama 112 Acil Psikiyatri Servisi Nedir ?
Abone ol
Yeni Uygulama Alo 112 psikiyatri servisi nedir, alo 112 psikiyatri servisi nasıl işliyor, alo 112 psikiyatri servisi nelere hizmet ediyor

Yeni düzenlemeye göre, kendisine ve çevresine zarar verme riski bulunan hasta psikiyatrik 'acil durum' olarak değerlendirilecek ve il içinde 112 tarafından hastaneye nakledilecek, Alo 112 psikiyatri servisi nedir, alo 112 psikiyatri servisi nasıl işliyor, alo 112 psikiyatri servisi nelere hizmet ediyor hepsi bu haberde Kendisine ve çevresine zarar verme riski olan, ağır ruhsal bozukluğu bulunan hasta, psikiyatrik "acil durum" olarak değerlendirilecek ve il içinde 112 tarafından hastaneye nakledilecek.

 

 

Sağlık Bakanlığı, ruh hastalıklarının sevk ve takiplerinde yapılacak iş ve işlemlerle ilgili genelgede değişikliğe gitti. Bu çerçevede, genelgenin "ruh sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi ve sevkler" bölümünde değişiklik yapıldı ve bazı maddeler yürürlükten kaldırıldı.

 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından, Müsteşar Nihat Tosun imzasıyla yayımlanan genelge, İl Sağlık Müdürlükleri, Halk Sağlığı Müdürlükleri ile Kamu Hastaneleri Birlikleri'ne gönderildi.

 

 

Yapılan değişiklikle, kendisine, ve çevresine zarar verme riski olan, ağır ruhsal bozukluğu bulunan hasta, psikiyatrik açıdan "acil durum" olarak değerlendirilecek ve il içinde 112 tarafından hastaneye nakledilecek. Mevcut durumda bu profildeki hastaların il içindeki hastanelere nakli için 112 aranıyor ama işlem yapılmadığından hasta yakınları Toplum Sağlığı Merkezleri'ne (TSM) başvurmak zorunda kalıyordu. TSM'ler araç, polis, sağlık memuru görevlendirmesi yaptıktan sonra hastanın, il içindeki bir hastaneye sevki gerçekleşebiliyordu.

 

 

-"Gereksiz sevkler ve yığılmalar engellenecek"

Süreçte, hizmetin aksamaması bakımından sevkine zorunluluk görülen hastalar, öncelikle genel sekreterlik bünyesindeki diğer hastanelere; bunlarda yer bulunmaması halinde bağlı bulunan bölge hastanesine ya da en yakın ildeki hastaneye sevk edilecek.

 

Böylelikle, gereksiz sevk ve yığılmalar engellenecek.Hastanede yer olmadığı ya da kapalı klinik gerektiği için il dışına sevki istenen hasta için il dışındaki yer muayeneyi yapan hekim tarafından ayarlanırken; değişiklikle hastanın sevk edileceği hastanenin bulunmasında 112 Komuta Merkezi destek verecek.

 

Kaynak : avrupagazete.com


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 10
    KIZGIN
Kamuya 12 bin yeni personel alınacakÖnceki Haber

Kamuya 12 bin yeni personel alınacak

112 Acil Servis Görevlisinin Çabası Hayat KurtardıSonraki Haber

112 Acil Servis Görevlisinin Çabası Haya...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar