Uşak Banaz 112 Ofroad Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak Banaz 112 Ofroad Eğitimi
Abone ol
Uşak Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ilimizde 25-26 Şubat tarihlerinde Off road eğitimi ve UMKE tatbikatı gerçekleştirmiştir.

Ülkemizde özellikle bu yıl yaşadığımız zorlu hava ve yol koşulları nedeniyle ilimize tahsis edilen 4X4  arazi araçlarının etkin ve bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda ; 

25 Şubat 2012 tarihinde Uşak 112 ve Serkan SAYGAN başkanlığında İzmir Gezenbilir Doğa Sporları ve Offroad Grubu katkıları ile ilimiz Banaz ilçesi Corum köyü mevkiinde karlı ve çamurlu zor şartlar altında gerçekleştirilmiştir.
 
112 ekiplerinin kullanması için Bakanlığımız tarafından tahsis edilen 4X4 arazi araçlarının zorlu arazi şartlarında nasıl kullanılması gerektiği, aracın kendisini nasıl kurtaracağı ve bu şartlarda araç sürüş teknikleri ve diğer teknik ekipmanlar konusunda 112 ekiplerimize bilgi verilmiş, tüm katılımcı personele uygulama yaptırılmıştır.
 
\"\"
 
Çalışmalar esnasında Corum köyü sakinleri de ekibimize katkıda bulunmuşlardır.
 
Başarılı geçen çalışmaların ardından  İl Sağlık Müdürümüz Dr. Alper Cem ÜNAL katılan ekiplerle görüşerek eğitim faaliyeti hakkında bilgi almıştır.
 
Dr. Alper Cem ÜNAL eğitime katkıda bulunan Gezenbilir Offroad grubu adına Serkan SAYGAN’ a ve organizasyonda emeği geçen Uşak ve Banaz 112 personelini katkılarından dolayı tebrik etmiştir.
 
26 Şubat 2012 tarihinde Uşak Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Banaz Evrendede mevkiinde tatbikat gerçekleştirmiştir.
 
Tatbikata İl Sağlık Müdürü  Dr. Alper Cem ÜNAL, Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Hakan AYANOĞLU, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Erkan YILMAZ ve il ambulans servisi başhekimi Dr. Hüseyin ÖZER de katılmışlardır.
 
Olumsuz arazi şartlarında yaralı kurtarılması ve güvenli alana ulaştırılması amaçlanarak yapılan senaryo gereği, dağlık arazide uçurumdan düşen bir vatandaşı bulunduğu yerden çıkarmak için önce 112 komuta merkeze ihbar gelmiş, olay yerine gelen 112 ekipleri yaralıyı çıkaramayacağını anlayınca UMKE ekiplerinden yardım talep etmiştir.
 
Ardından bölgeye hızla intikal eden UMKE arazinin dik olması nedeniyle UMKE aracının önünde bulunan vinç sistemi kullanılmış, uygun şekilde paketlenen yaralı bu vincin ucundaki halata bağlanarak yukarı çekilmiştir.
 
Bu başarılı uygulamanın ardından ekiplerle bir araya gelen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Alper Cem ÜNAL ekipleri tebrik ederek, tatbikatın değerlendirme toplantısına katılmıştır. 
 
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Alper Cem ÜNAL; Uşak UMKE ekiplerinin her türlü olumsuz arazi ve hava şartlarında görevini eksiksiz olarak yerine getirebilmesi için bilgi ve becerilerini artıracak tatbikatların devam edeceğini, Uşak UMKE ve 112 ekiplerinin son yaşanan Van depreminde de görüldüğü gibi her zaman göreve hazır olduklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Hasta Kurtarmaya Giden Ambulans Mahsur KaldıÖnceki Haber

Hasta Kurtarmaya Giden Ambulans Mahsur K...

Karaman 112 Van görevlendirmesiSonraki Haber

Karaman 112 Van görevlendirmesi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar