Sistemden sağlık çalışanlarının sadece yüzde 10'u memnun!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sistemden sağlık çalışanlarının sadece yüzde 10'u memnun!
Abone ol
Sağlık sisteminden halkın yüzde 87'si, sağlık çalışanlarının ise yüzde 10'u memnun...

 

 

“Sağlık Bakanlığı anketlerinde halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti % 87 gibi rakamlarla vurgulanıyor ama sağlık çalışanlarının memnuniyeti %10’larda” tespitini yapan TJOD 2. Başkanı ve Avrupa Kadın Doğum Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Baloğlu da sağlıkta dönüşüm projesine dikkat çekti.

 

“’BEN YAPTIM OLDU’CU MANTIKLA BİR YERE VARILMAZ”

 

Prof. Baloğlu, “Sağlık çalışanlarını memnun etmeyen, onların sorunlarıyla ilgilenmeyen bir sistemin sürdürülebilmesi ve yeterli olması mümkün değil. Bizim ana temamız hasta, siyaset mekanizmasının da ana teması hasta yani insan. Hasta kutsaldır öncelik onun hakkıdır ama sağlık çalışanlarının da haklarını vermeniz gerekir. Bu doktorların vicdanına, inisiyatifine, iyi niyetine bırakılır ama bir yere kadar bırakılır. Sağlıkta dönüşümle ortaya çıkan sosyal politikalar nedeniyle 15 sene önce hiç bahsetmediğimiz konuları bugün konuşmak zorunda kalıyoruz. Yani bu sistem tümüyle onaylanabilir mi, eksiklikleri giderilebilir mi, bunun tekrar gözden geçirilmesi ve ortak bir çalışma yapılması lazım. ‘Ben yaptım, ordu’cu mantıkla bir yere varmak mümkün değil” diye konuştu.

 

Doç. Eray Çalışkan ise, "Hiçbir meslek grubunda veya ülkede olmayan bazı uygulamalar doktorları üzüyor. Üniversiteden veya devlet hastanesinden ayrılmak, özel bir hastanede çalışmak istiyorsunuz ama o bölgede doktor kadrosu yoksa çalışamıyorsunuz. Bu ülkenin yetişmiş doktorlarının böyle muamelelere maruz kalmaması gerekir. Bütün bunlar doktor kalitesini ve memnuniyetini düşürmektedir. Hepimiz severek ve ne kadar kutsal olduğunu bilerek bu mesleği seçiyoruz ancak yapılan uygulamalar doktorların motivasyonunu olumsuz etkilemektedir” yorumunu yaptı.

 

"DOKTORUN DA HASTA SEÇME HAKKI VAR"


Türk Tabipler Odası Kayseri Şube Başkanı Suat Öktem'in gündeme getirdiği doktora şiddet uygulayanların muayene edilmemesini öngören uygulama tartışma yaratmıştı. Uygulamanın sorulması üzerine toplantıya katılan uzmanlar, hastayı muayene edecek başka bir hekimin varlığı durumunda, şiddete maruz kalan doktorun, şiddet uygulayan hastayı muayene etmeme hakkına sahip olduğu görüşünde birleşti.

 

TÜLAY KARABAĞ /ntvmsnbc


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Doktora 'niye gülümsemedin' yumruğu!Önceki Haber

Doktora 'niye gülümsemedin' yumruğu!

Devletin kamuya memur talebi iki katı!Sonraki Haber

Devletin kamuya memur talebi iki katı!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar