Sağlıkçılara Ek Ödemeler Şaka Gibiydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıkçılara Ek Ödemeler Şaka Gibiydi
Abone ol
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur: Sağlık çalışanlarına verilen ek ödemeler şaka gibiydi. Meslektaşlarımızın haklarını koruyamadınız

TBMM Genel Kurulunda Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Bütçeler üzerinde İYİ Parti Grubu adına İstanbul Milletvekili Abdul Ahat Andican söz aldı.

Çok sayıda sağlık çalışanının özellikle de doktorların yurt dışına göç etmeye başlamasının sağlık sistemi açısından çok büyük bir tehlike olduğunu belirten Andican, "Çalışanlara cüzi iyileştirmeler yaparak bunun önüne geçmek mümkün değildir. Onların çalışma şartlarını, ekonomik şartlarını ve ortamlarını dünya standartlarına uygun hale getirme zorunluluğu vardır." dedi.

Tıp fakültelerinin borç içerisinde yüzdüğünü ve borçlarını ödeyemediklerini aktaran Andican, tıp fakültelerinin, üniversitelerin kalitesi tutturulmadığı sürece mezun edilen doktorların da kalitesinin yükseltilemeyeceğini savundu.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ise sağlıkta şiddetin arttığını, Kovid-19 salgını sürecinin başarısız yönetildiğini öne sürdü. İktidarın Türkiye'nin içinde bulunduğu sağlık krizinin farkında olmadığını öne süren Cesur, şunları kaydetti:

"Bakın 'Omicron' kapımıza kadar, Yunanistan'a kadar geldi, bununla ilgili yeni bir salgın stratejimiz var mı? Bunları da bizimle paylaşın lütfen. BioNTech etkinliğinin 6'ncı aydan sonra azaldığına dair yayınlar var. Dünya 3'üncü dozu aşılıyor; biz 3'üncü doz ne olacak bununla ilgili bilgi almak istiyoruz. TURKOVAC'ı bekliyorsanız da büyük hata yapıyorsunuz. Sağlık çalışanlarına verilen ek ödemeler şaka gibiydi. Meslektaşlarımızın haklarını koruyamadınız. 39 branşta 800 bin sağlık çalışanı bekliyor. Sağlık çalışanına en çok ihtiyaç olan dönemde neden yapmadınız bu atamaları, bunu soruyoruz. Şehir hastanelerine bu yıl ödenen parayla 10 bin lira maaşla 136 bin sağlık çalışanı istihdam edebilirdik."

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise memurların her yıl toplu sözleşmede kaybettiklerini söyledi. Memurlara ve işçilere 2022'de yüzde 36,2 zam yapılması gerektiğini dile getiren Yokuş, "Toplu sözleşmeleri tekrar gözden geçiriniz. Asgari ücret bunun çok üstünde olmalı." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Satılık Nöbet Dönemi!Önceki Haber

Satılık Nöbet Dönemi!

Vaka Dönüşü Ambulans Kaza Yaptı: Yaralılar VarSonraki Haber

Vaka Dönüşü Ambulans Kaza Yaptı: Yaralıl...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar