Sağlık Müdürlüklerine Yapılan Geçici Görevlendirmeler Sonlandırılmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Müdürlüklerine Yapılan Geçici Görevlendirmeler Sonlandırılmalı
Abone ol
Genç Sağlık Sendikası Hatay Şube Başkanı Emrah Şahin, yeni açılacak sağlık birimlerine mevcut personelden hemşire çekilmesinin, zaten yetersiz olan kadroyu daha da zayıflattığını belirtti.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve çevre hastanelere yapılan geçici görevlendirmeler nedeniyle ciddi personel eksikliği yaşıyor. Bu durum, hem hastanedeki sağlık hizmetlerinin aksamasına hem de çalışanların aşırı iş yükü altında ezilmesine yol açıyor.

Şahin, sağlık çalışanlarının her ay 80-90 saat fazla mesai yapmak zorunda kaldığını ve bu yoğun temponun sosyal hayatlarını olumsuz etkilediğini vurguladı. Ayrıca, hastanenin yeni olması ve yönetmelik değişiklikleri nedeniyle teşvik ödemelerinde büyük kayıplar yaşandığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle teşvik ödemelerinin aylık faturalama üzerinden yapılacağını, ancak geriye dönük faturalandırma yapılamayacağı için çalışanların ciddi maddi kayıplarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Genç Sağlık Sendikası’nın Talepleri

Genç Sağlık Sendikası, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve çalışanların insani koşullarda görev yapabilmesi için şu talepleri sıraladı:
• Görevlendirilen sağlık çalışanlarının geri çağrılması: İl ve ilçe sağlık müdürlüklerine veya çevre hastanelere yapılan geçici görevlendirmeler sonlandırılarak personelin asli görev yerlerine dönmesi sağlanmalıdır.
• Yeni açılacak birimlere yeni atamalar yapılması: Mevcut birimlerden personel çekmek yerine, yeni birimler için ek atamalar gerçekleştirilmelidir.
• İş yükünün dengelenmesi: Sürekli fazla mesai yapan sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromuna sürüklendiği belirtilerek, personel planlamasının adil ve sürdürülebilir şekilde yapılması gerektiği vurgulanıyor.
• Teşvik ödemelerindeki kayıpların önlenmesi: Sağlık çalışanlarının hak kaybına uğramaması için teşvik ödemelerinde yaşanan kesintilerin telafi edilmesi talep ediliyor.
Sağlık çalışanlarının fedakârca hizmet vermesine rağmen yaşadığı zorlukların göz ardı edilemeyeceğini belirten Genç Sağlık Sendikası, yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: 37 Bin Hekim Dışı Sağlık Çalışanı AlacağızÖnceki Haber

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: 37 Bin He...

Yanlış Kan Verilmesi Sonucunda Hayatını Kaybetmişti! Hemşirenin Cezası Belli OlduSonraki Haber

Yanlış Kan Verilmesi Sonucunda Hayatını...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar