Sağlık çalışanları muayene önceliği istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık çalışanları muayene önceliği istiyor
Abone ol
Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, sağlık çalışanlarının 5 yıl önce ellerinden alınan muayene önceliği hakkının geri verilmesini istedi. Bayraktar, sağlıkçıların kendi görev yaptıkları hastanede dahi muayene olmak için sıraya girdiklerini ve bu nedenle de işlerinin aksayarak vatandaşa hizmetin geciktiğini ifade ederek, "Sağlık çalışanlarının muayene sırası beklemesi hem bu hizmeti sunan sağlıkçılara, hem de vatandaşa olumsuz olarak yansımaktadır. Sağlık çalışanlarının sıra beklemeden muayene olması için gerekli yönetmeliğin yayınlanması Sağlık Bakanlığı'nın görev ve ödevidir" dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılına kadar sağlık çalışanlarının muayene, tetkik, tahlil ve tedavilerini yaptırmak üzere sağlık kurum ve kuruluşlarına yaptığı başvurularda sıra gözetilmeden, öncelikle ve bekletilmeksizin muayene ve tedavilerinin sağlanması için gerekli düzenlemeler yapılırken, 2010'da yayınlanan 'Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası' konulu genelgeyle bu hakkın sağlıkçılardan geri alındığını kaydetti.

 

Bayraktar, kazanılmış bir hakkın sağlıkçılardan geri alınmasının yarattığı mağduriyetin hem sağlıkçılar hem de sağlık sorunları yaşadığı için hastaneye başvuran vatandaşlar üzerinde oluşturduğu etkiye dikkat çekerek, sağlıkçılara yeniden muayene önceliği tanınmasını istedi.

-"SAĞLIKÇI SIRADA BEKLEDİKÇE VATANDAŞIN SIRASI UZUYOR"-


Bayraktar, sağlık çalışanlarının kendi görev yaptıkları hastanede dahi mesai saati içerisinde izin alarak muayene sırasına girmesinin yarattığı olumsuzluklara dikkat çekerken, "Sağlık çalışanlarının çalıştıkları birimde dahi görevini bırakarak sıraya girmesi vatandaşa sunulan hizmetin önemli ölçüde aksamasına neden olmaktadır. Hele ki bazı birimlerde tek başına hizmet üreten sağlık çalışanlarının durumu ise daha vahimdir.

 

Tek çalışan sağlıkçı muayene sırasına girdiğinde ürettiği hizmetin durmasının yanı sıra, bir tarafta sağlık çalışanının diğer tarafta ise hasta vatandaşların sırada beklemesi başı sonu olmayan bir belirsizlik anlamı taşımaktadır. İki tarafta ciddi şekilde mağduriyet yaşamaktadır" dedi.

-DÜZENLEME ESKİ HALİNE GERİ DÖNMELİ-


Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarının da birer insan olduğunu unutmadan ve onların da hasta olabileceklerini göz ardı etmeden kendi personeli için muayene önceliği getirmesinin bir gereksinim olduğunu ifade eden Bayraktar, "Sağlık Bakanlığı 5 yıl önce attığı yanlış adımı geriye alarak doğrusunu atmak zorundadır.

 

Sağlıkçılar kendilerine muayene önceliği tanınmasını sadece kendileri açısından değil, vatandaşa kaliteli ve etkin bir hizmet sunmak için de istemektedir. Unutulmamalı ki görevini terk ederek sıraya giren her bir sağlıkçı bir diğer taraftan sıra bekleyen diğer vatandaşların daha geç muayene olmasına istemeden neden olmaktadır.

 

Sağlıkçının görevini aksatan ve psikolojik olarak yıpranmalarına neden olan sıra bekleme uygulamasına son verilmesi zaruridir. Sağlık Bakanlığı derhal bu yanlıştan dönerek gerekli düzenlemeleri yapmalıdır" dedi.


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Beyaz-Candan Çekişmesine ATT'den CevapÖnceki Haber

Beyaz-Candan Çekişmesine ATT'den Cevap

112'nin kendisi 'ACİLSonraki Haber

112'nin kendisi 'ACİL

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar