Sağlık çalışanına saldırıya 4 bin TL ceza

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık çalışanına saldırıya 4 bin TL ceza
Abone ol
26 Nisan 2013 Tarihinde Kahramanmaraş Doğukent Aile Sağlığı Merkezine yapılan saldırıda mahkeme kararını verdi. Sanık 4000 tl ceza ödeyecek.

26 Nisan 2013 Tarihinde Kahramanmaraş Doğukent Aile Sağlığı Merkezine yapılan saldırıda mahkeme kararını verdi. Sanık 4000 tl ceza ödeyecek.


OLAY NASIL OLMUŞTU?
26 Nisan 2013 tarihinde Kahramanmaraş Doğukent Aile Sağlığı Merkezine gelen 3 şahıs laboratuvar binanın kısmına gebçerek nahoş davranışlarda bulunmuşlardı. Hemşire B.T. in şahısları uyarması sonucunda şahıslar hemşireye sinkaflı küfür etmişlerdi.

 

Bunun üzerine Dr. Akif EMLİK kişileri uyarınca şahıslar doktora saldırmış ve kapısını kırmışlardı. Diğer doktorların ve vatandaşın müdahalesi ile olay yatıştırılmaya çalışılmıştı. Bu sırada Dr. Lütfi TİYEKLİ de hafif şekilde yaralanmıştı. Şahısların “Bir doktor daha öldürülürse ne olur ki?” söylemi olayın özeti gibi idi.


MAHKEME NE KARAR VERDİ?
Saldırıyı gerçekleştiren üç kişiden yaşı 18 inde olan Tayfun POYRAZ’ın dosyası ayrılmış ve Çocuk Mahkemesine gönderildi. Mahkeme bu kişi için kararını açıkladı. 2014/458 sayılı karar ile sanığa Dr. Akif EMLİK, Dr. Lütfi TİYEKLİ’ye ve Hemşire B.T ‘ye yaptığı hakaretler nedeni ile ayrı ayrı 7 ay 23 gün hapis cezası ceza verildi.

 


Dr. Lütfi TİYEKLİ ve Dr. Akif EMLİK’e yapılan yaralama suçundan dolayı 2 kez 3 ay 10 gün hapis cezası verildi.
Bu iki suçtan verilen cezalar sanığın sabıkasız olması nedeni ile “Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” na karar verildi.

 


Ayrıca “Mala zarar verme” suçundan 6 ay 20 gün ceza verildi. Bu ceza da 4000 TL para cezasına çevrildi.

 

 

Dr. LÜTFİ TİYEKLİ’nin AÇIKLAMASI


Konu ile ilgili Dr. Lütfi TİYEKLİ yaptığı açıklamada:


“ Verilen cezalar yürek soğutucu değildir. Ama hiç yoktan da iyidir. Kararın en ilginç yanlarından biri hekimlere yapılan saldırıda kişinin cezasının ertelenmesi ama mala verilen ceza da cezanın ertelenmemesidir. Durum ironiktir. Demek ki bizlerin sahip olduğumuz mallar kadar değerimiz yokmuş. Zarar gören eşyalarımızı biz bir şekilde telefi ederiz. Saldırıya uğrayan bizlerin gönül kırıklığını kim telefi edecek?”

 


“Şimdi mecliste bir torba yasa var. Buna göre ASM lerde çalışanlar gece yarılarına kadar tutulmaya çalışılıyor. Bu olay gece olsa idi o hemşire hanımı doktorları kim koruyacaktı. Muhtemelen canlarına kast edilecekti. O zaman bu düzenlemeyi yapanlar işi timsah gözyaşı ile mi geçiştirecekti?
Bir müsibet bin nasihattan iyidir. Yol yakınken yanlıştan dönelim. Eğer çıkarılan bu yasa nedeni ile aile sağlığı merkezinde çalışanların başına bir olay gelirse bu kanuna evet diyenlerin de sorumluluğu olacaktır. Kendi vicdanları bu sorumluluğu kaldırabilecek midir?”

 

Medimagazin


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Sağlık personelinin ek ödemeleriyle ilgili düzenlemeÖnceki Haber

Sağlık personelinin ek ödemeleriyle ilgi...

'Sağlık haberciliğinin etik kuralları belirlenmeli'Sonraki Haber

'Sağlık haberciliğinin etik kuralları be...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar