Sağlık Bakanlığı yine Ak Parti'de kalacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Bakanlığı yine Ak Parti'de kalacak
Abone ol
Partilerden isim sormayacak olan Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'li isimleri kendisi belirleyecek.

CHP ve MHP'nin seçim hükümetine girmeyeceğini açıklaması üzerine Ak Parti'de bunun bir 'strateji' olduğu yorumları yapıldı. Ak Parti'nin HDP ile birlikte hükümet kuracağı görüntüsü ortaya çıkacağından bu tabloya da çözüm formülleri aranıyor. Kulislerde 'HDP ile yalnız kalmamak' için daha önce CHP ve MHP'de siyaset yapmış ancak partiyle bağı olmayan birer isme 'sembolik' olarak bakanlık teklif edilebileceği de kulislerde konuşuluyor. Bakanlığı kabul edebilecek isimler de aranırken henüz net bir ismin belirlenmediği de kaydedildi. CHP'li ve MHP'li kimliği olan ancak parti üyesi olmayan bu isimlerin kabul etmesi durumunda, kamuoyuna "kabinede sadece HDP'liler yok" mesajı verilecek.

Kimlere teklif gidecek?

Partilerden isim sormayacak olan Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'li isimleri kendisi belirleyecek. HDP'den kabineye alınacakların Celal Doğan, Mithat Sancar, Ayhan Bilgen, Leyla Zana gibi isimler olabileceği değerlendiriliyor. HDP'ye Gençlik ve spor, Avrupa Birliği, Orman ve Su İşleri bakanlıklarının verilebileceği de ifade ediliyor. Milli eğitim, sağlık, Maliye, Dışişleri, Milli Savunma gibi bakanlıkların ise Ak Parti bünyesinde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. MGK toplantılarına katılan bakanlıkların da HDP'ye verilmeyeceği belirtiliyor.


CHP'de 3 isim öne çıkıyor

CHP ve MHP'den de her ne kadar partilerin grup kararıyla kabul edilmeyeceğini açıklasa da parti yönetimleriyle ters düşmüş ve 'bakanlık' isteyebilecek isimlere teklif gidecek. Kulislerde CHP'den Deniz Baykal, İlhan Kesici, Engin Altay gibi isimlerin yanı sıra CHP'de listelerde son sıralardan Meclis'e gelmiş veya yeniden aday yapılmama ihtimali olup partiye küsebilecek isimlerin de tercih edilebileceği ifade ediliyor. MHP'den Meral Akşener, Oktay Vural gibi isimlere bakanlık önerilebileceği iddia ediliyor.

CHP ve MHP'lilerin kabul etmemesi durumunda 9 yeni 'bağımsız' bakan seçim hükümetinde yer alacak. Kulislerde 9 bakanın nasıl belirleneceği merak konusu olurken, Ak Parti kurmayları, 'akil insanlar komisyonu'nda yer alan 1-2 ismin de kabineye alınabileceği ve böylece de Doğu ve Güneydoğulu seçmene mesaj verilebileceği ifade ediliyor. 1 veya en fazla 2 bakanlıkta da müsteşara da görev verilebileceği ifade ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Çanakkale'ye 112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD hizmet binası yapılacakÖnceki Haber

Çanakkale'ye 112 Acil Çağrı Merkezi ve A...

Artık sertifikası olan herkes defibrilatör kullanabilecekSonraki Haber

Artık sertifikası olan herkes defibrilat...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar