Performans Aldatmacası Son Bulmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Performans Aldatmacası Son Bulmalıdır
Abone ol
Kastamonu teşkilat toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, performans sisteminin değiştirilerek çalışanlar için adaletin sağlanması gerektiğini belirterek, “Sağlık çalışanlarının iş ve iç huzuru için, kuruluş felsefesinden tamamen sapmış olan performans aldatmacası son bulmalıdır” dedi.

Kastamonu teşkilat toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, performans sisteminin değiştirilerek çalışanlar için adaletin sağlanması gerektiğini belirterek, “Sağlık çalışanlarının iş ve iç huzuru için, kuruluş felsefesinden tamamen sapmış olan performans aldatmacası son bulmalıdır” dedi.

“Yeni Bir Sistem İvedilikle Hayata Geçirilmeli”

Performansa dayalı döner sermaye adaletsizliğinin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini belirten Durmuş, adil ve sağlık çalışanlarını memnun edecek yeni bir sistemin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Durmuş devamında şunları kaydetti: “Sağlık çalışanlarımız fedakarca görev yapmaktadır ve bu fedakarlığın, emeğin karşılığı da adaletli bir şekilde dağıtılmalıdır. Sistemin getirdiği hataların bedeli çalışanlara ödettirilmemeli. Kimsenin cebinden alınıp bize verilmesin, ama bizim cebimizden alınıp başkasına da verilmesin.”

 

“Atamalar Elbette Olumlu Ama Yeterli Değil”

Sağlık çalışanlarının önemli sorunlarından birinin de yoğun iş yükü olduğunu ifade eden Durmuş, “Bugün Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre sağlık hizmetlerinde 400 bin ebe hemşirenin hizmet vermesi gerekirken maalesef ülkemizde 150 bin ebe hemşire arkadaşımız 82 milyona sağlık hizmeti sunmaya çalışıyor.

Bu bir sağlık çalışanının 3 hemşirenin yapması gereken işi yaptığı gerçeğini ortaya koyuyor. Bugün bir hemşire 3 ebe hemşirenin işini yaptığında ona 3 hemşirenin alacağı ücreti vermiyorsak yapılması gereken sağlık çalışanı istihdamını artırmaktır.

Sorunlarımızın temelinde yatan istihdam eksikliğidir, bunun giderilmesi gerekiyor. Yapılan atamalar elbette olumlu ama yeterli değil” diye konuştu.

Şube Başkanı Öz: Personel Yetersizliği Noktasında Görüşüyoruz

Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz ise illerinde iki hastanenin birleşmesi sonucu personel sayısında yetersizlikler olduğunu ifade ederek “İdarecilerle bu sorunun giderilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çalışanların Gelir Vergisi Oranı Yüzde 15’te SabitlensinÖnceki Haber

Çalışanların Gelir Vergisi Oranı Yüzde 1...

Sağlık Bakanlığı'ndan 17 Bin 689 Kamu Personeli Alımı AçıklamasıSonraki Haber

Sağlık Bakanlığı'ndan 17 Bin 689 Kamu Pe...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar