Pandemi Neferleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemi Neferleri
Abone ol
Ülkemizde ve tüm dünyada Covid 19 virüsü sebebiyle zorlu bir dönemden geçmekteyiz. Bu sürecin ekonomik, psikolojik ve toplumsal etkileri olacaktır ve ilerleyen zamanlarda bu etkilerin ne gibi çözülme ve çöküşlere sebep olacağını da birlikte göreceğiz. 

Ülkemizde ve tüm dünyada Covid 19 virüsü sebebiyle zorlu bir dönemden geçmekteyiz. Bu sürecin ekonomik, psikolojik ve toplumsal etkileri olacaktır ve ilerleyen zamanlarda bu etkilerin ne gibi çözülme ve çöküşlere sebep olacağını da birlikte göreceğiz. 

***

Sağlık çalışanları icra ettiği görevini hakkıyla yerine getirirken, görev tanımının dışında da bir çok konuda fedakarlık yapmaktadır. 

*** 

Hepimiz evimizde otururken onlar gecesiyle gündüzüyle uzun bir süredir çalışmaktadırlar. Bu yoğun ve özverili çalışmaların karşılığında da yetkili kişilerden beklentileri oluşmaktadır. Üç gün süren alkıştan ziyade daha öncede gündemde olan ve bu süreçte de gündeme gelen kalıcı kazanımlar elde etmek istiyorlar. 

***

Bu kazanımları yetkililere duyurmak ve yetkililerinde bu sese kulak verip çalışma hayatında moral ve motive olma açısından çalışanın sesine kulak verme beklentisi içindeler. Bahsedilen beklentiler neler mi ? İşte beklentiler : 

***

Sağlık çalışanlarının ekserisi özellikle yetkili sendikanın bu süreçte yanında durmadıklarını ve haklarını savunmadıklarını, kazanım elde etmek için bir şey yapmadıklarını düşünmektedirler, özellikle böylesi zor bir zamanda yanında durmayan ve çalışanının hakkını savunmayan sendikaya karşı tepkiler büyümekte ve her geçen gün sendikadan istifalar çoğalmaktadır. Bu konuda daha duyarlı ve üyelerinin taleplerine kulak verip adım atacak aktif bir sendika anlayışı beklemektedirler. 

***

Bahsedilen ek ödemelerin tavandan verilmesi hususunda doktorlar ile hemşireler ve sağlık memurları arasında ki uçurumdan yakınmaktalar... Ayrıca  Genel İdare Hizmetleri, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeller bu bahsedilen ek ödemeden çok kısıtlı faydalanabilmekte ve çoğu tamamen mahrum kalmaktadır. Bir Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin aldığı aylık bahsedilen tavan tutarı 9 tl dir. Ve çoğu bunu dahi alamamıştır. 657' ye tabi olmayan güvenlik görevlileri ve temizlik personeline ise hiçbir miktar ödenmemiştir. Bu meslek grubundaki arkadaşlarda ayrım yapılması hususunu dile getirmektedir.  Bahsettiğimiz her meslek grubu hemen hemen bu süreçte hastalarla doğrudan ya da dolaylı olarak muhatap olmakta ve risk taşımaktadır.

***

PTT çalışanlarına verilen 2000 TL ikramiye elbette çalıştıklarının, fazlaca verdikleri emeğin hakkıdır. Durum böyle iken sağlık camiasının, en başta bu corona savaşının neferlerinin bu süreçte seslerinin duyulmaması ve motivasyon olarak  bir getiri ve kazanım sağlayamamaları, onları moral ve motive olarak olumsuz etkilemektedir. 

***

"Maaş ve döner sermaye ve ek ödeme platformu"  adlı Facebook sayfasında, yüz bin çalışanın üye olduğu bu sayfada, sağlık çalışanları seslerini duyurmak için twitterda kampanya yapmaya çalışmaktadır. Sendikanın çalışan ile yetkililer arasında köprü görevi görememesi ve süreci yakinen takip etmemesi de şikayetler arasındadır. Çalışanların sendikaya yüklenmelerinin sebebi budur. Aynı şekilde yakın zamanda yetkili Sağlık Sendikasının sözleşmeli öğretmenlerin hakkı ile ilgili açıklama yapıp kendi üyelerinin hakkını istenildiği şekilde savunmaması bir çok sağlık çalışanının sitemine sebep olmuştur. 

***

Döner sermayenin adaletli bir şekilde dağıtılması, bayramlarda memurlara ikramiye verilmesi, 3600 ek göstergenin emekliliğe yansıtılması, taban maaşa zam yapılması ve buna benzer talepler de var. 

*** 

Bu zorlu süreci tez zamanda milletçe atlatmamızı temenni ediyorum. Bu süreçte gerçekten evine gidemeyip ailesinin yanında kalmayıp yurtlarda kalan sağlık çalışanları var. Sosyal medyadan ve televizyondan görüyoruz; evine gidemiyor, gitse bile çocuğuna sarılamıyor. Nöbetinden çıkıp evine ya da kaldığı yurt, pansiyon veya otele sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde  iki saat yürüyerek giden sağlık çalışanları var. Ulaşımın da bu süreçte sorun olduğu dile getiriliyor. 

***

Pandemi neferlerinin sorunlarını ve beklentilerini dile getirmeye çalıştım. Yetkilileri onların sesine kulak vermeye davet ediyorum. Sağlık çalışanlarımıza bu zorlu süreçte emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Kalın sağlıcakla, sağlık olsun, her şeyin başı sağlık... 

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
İdari İzinlerle İlgili Genelge Yeniden DeğerlendirilmelidirÖnceki Haber

İdari İzinlerle İlgili Genelge Yeniden D...

Dilek Hemşire Hayatını Kaybetti!Sonraki Haber

Dilek Hemşire Hayatını Kaybetti!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar