Memurluk tercihleri pazartesi başlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memurluk tercihleri pazartesi başlayacak
Abone ol
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan, 17-26 Kasım'da tercih alınacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2014/2 tercih kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

Kılavuz, tercih süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014'te yapılmış olan KPSS lisans ve ortaöğretim veya ön lisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak. Ancak Danıştay 12. Daire Başkanlığının 27 Haziran 2013 tarihli kararı gereğince teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (tekniker, teknisyen, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabilecek.

Adaylar tercihlerini 17-26 Kasım arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak. KPSS-2014/2 tercih kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM aday işlemleri sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer alıyor. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede, ÖSYM tarafından bu bilgiler kullanılacak. Adayların ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmaları gerekiyor.

Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim, ön lisans, lisans eğitim bilgisinin ÖSYM aday işlemleri sistemine kaydını sağlayabilecek. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program veya alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecek.

Aday işlemleri sisteminde (ais.osym.gov.tr) eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda olanlardan, aday işlemleri sisteminde alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar, 17-26 Kasım'da (26 Kasım saat 16.00'ya kadar) ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabilecek. Tercih işlemleri için aday tarafından ÖSYM'ye gönderilen mezuniyet veya öğrenim durumu belgeleri işleme alınmayacak. Sadece, ÖSYM koordinatörlükleri tarafından eğitim bilgilerine ilişkin yapılacak güncellemeler, 2014/2 KPSS tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacak.

 

Medimagazin


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Davutoğlu'ndan flaş bedelli askerlik açıklamasıÖnceki Haber

Davutoğlu'ndan flaş bedelli askerlik açı...

Davutoğlu Taner Yıldız açıklaması yaptı!Sonraki Haber

Davutoğlu Taner Yıldız açıklaması yaptı!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar