Memurlar Nasıl ve Ne Kadar Ödül Alabilirler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memurlar Nasıl ve Ne Kadar Ödül Alabilirler?
Abone ol
Olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapan Devlet görülen memurlara ödül de verilebilmektedir.
Olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapan Devlet görülen memurlara ödül de verilebilmektedir.
Kurumlarında olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapan Devlet memurlarının ödül almaları da söz konusu olabilmektedir.

 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda, memurlara hangi hallerde ve nasıl ödül verileceği konusu da düzenlenmiştir.

Hangi memurlara ödül verilir?

Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilen memurlara “Başarı Belgesi” verilir.

Üç defa başarı belgesi alan memurlara ise “Üstün Başarı Belgesi” verilirken, aynı zamanda ödül de verilebilmektedir.

Başarı belgesi ile üstün başarı belgesini ve ödülü kim verir?

Başarı belgesi; merkezde memurun kurumunun bağlı veya ilgili olduğu bakan, illerde valiler, ilçelerde ise kaymakamlar tarafından verilir. Başarı belgesinin verilmesinde amirlerin takdiri önem taşımaktadır.

Üstün başarı belgesi verilmesinde amirlerin herhangi bir takdir hakkı bulunmamaktadır. 3 defa başarı belgesi almış olan memur üstün başarı belgesini almaya hak kazanmış olur.

Ödül verilmesinde de amirlerin takdiri söz konusu olabilmektedir. Merkezde memurun kurumunun bağlı veya ilgili olduğu bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde üstün başarı belgesi almış olan memurlara ödül verilebilmektedir. Ancak, üstün başarı belgesi alınmış olması mutlaka ödül verileceği anlamına da gelmemektedir.

Ödül miktarı ve ödül verilecek memur sayısı

Takvim yılı içerisinde bir kurumda ödül verilecek memurların sayısı en fazla, o kurumun yılbaşındaki dolu kadro sayısının binde 10’u kadar olabilmektedir. Ancak, bu oran Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeli için binde 20 olarak uygulanmaktadır.

Üstün başarı belgesi almış olan memurlara, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’ü tutarına kadar para ödülü verilebilmektedir.

2014 yılını esas almak suretiyle memurunyeri.com olarak ödül miktarını hesapladığımızda, üstün başarı alan memura her defasında en çok 1.463 TL tutarında ödül verilmesinin mümkün olduğu görülmektedir. [(9500 X 0,076998) X 200 / 100 = 1.463 TL]

Öte yandan, aynı memura bir yıl içerisinde en çok kaç defa ödül verileceği konusunda ise herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.



www.memurunyeri.com

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Lisans mezunları için tüm detaylarıyla POMEMÖnceki Haber

Lisans mezunları için tüm detaylarıyla P...

Meslektaşımız ATT.Zehra YEŞİLYURT'u Kaybettik !Sonraki Haber

Meslektaşımız ATT.Zehra YEŞİLYURT'u Kayb...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar