Kovid Avcıları: 112 Acil Yardım Ekibinin Çetin Mesaisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
112 acil yardım ekibinin 24 saatlik zorlu mesaisi, Türkiye’nin sağlıktaki başarısının tesadüf olmadığını gözler önüne serdi. Anadolu Ajansı, koronavirüsle mücadele sürecindeki ilk adım olan 112 acil yardım ekibinin 24 saatine tanıklık etti.

112 Acil Yardım Hattı, 272’si hekim, 1805’i ambulans ve acil bakım teknikeri, 1591’i Acil Tıp Teknisyeni (ATT), 1168’i ambulans şoförü, 282’si diğer personel olmak üzere İstanbul’da 5 bin 118 personelle çalışıyor.

Türkiye genelinde hizmet veren 112 Acil Yardım Hattı, 272’si hekim, 1805’i ambulans ve acil bakım teknikeri, 1591’i acil tıp teknisyeni, 1168’i ambulans şoförü, 282’si diğer personel olmak üzere İstanbul’da 5 bin 118 personelle çalışıyor. Ekipler, 405 ambulans, 4 dezenfeksiyon ve 2 adet oksijen dolum merkeziyle 282 istasyonda 24 saat görev yapıyor.

24 saatlik mesaisi görüntülenen Ümraniye 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda hummalı bir program var.

Doktor Fatma Betül Kocakaya, Acil Tıp Teknisyeni Çiğdem Onay, Ambulans Şoförü Salih Sayalıoğlu’dan oluşan ekip, saat 08.00’de bir önceki ekipten devralarak 24 saat sürecek maratonuna başlamış oluyor.

Sürekli aktif olan telsizden mesainin başlamasıyla ilk hasta haberi gelir gelmez harekete geçen ekip, hazırlıklarını yapıyor. Gelen ilk bilgiler Kovid-19 şüphesine yönelik olurken, bu hastaların büyük bölümü de yaşlı bireylerden oluşuyor.

EVDEN HASTANEYE

Kovid-19 şüphesi bulunan çağrıya gitmek için süratle tulum, galoş, maske, siperlik ve eldivenden oluşan koruyucu ekipmanını giyerek hazır hale gelin ekip, verilen adrese doğru yola çıkıyor.

Şoför Salih Sayalıoğlu, ambulansı hem hızlı hem temkinli kullanıyor, çünkü ekip arkadaşlarının ve hastanın canı ona emanet.

Adrese ulaşılmasının ardından Doktor Betül Kocakaya ve Acil Tıp Teknisyeni Çiğdem Onay, hastaya maske takmalarının ardından muayeneye başlıyor. Ekip, her hastayı şefkatle kucaklayarak onları rahatlatmaya çalışıyor.

Yapılan ilk müdahalenin ardından durumu değerlendirilen hastanın hastaneye götürülmesine ya da evde kalmasına karar veriliyor. Hasta, götürülecekse ekip önce evin pencerelerini kapatıp hastayı yolculuğa hazırlıyor, ardından dikkatli bir şekilde ambulansa taşıyor.

Haberin tam metni için » yenisafak.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Askerleri Taşıyan Ambulans Kaza YaptıÖnceki Haber

Askerleri Taşıyan Ambulans Kaza Yaptı

Paramedik KahramanlarSonraki Haber

Paramedik Kahramanlar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar