Komedi Gibi Tatbikat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Komedi Gibi Tatbikat
Abone ol
Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Keşan Devlet Hastanesi’nde yapılan doğal afet tatbikatında tam bir komedi yaşandı.

 

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Keşan Devlet Hastanesi’nde yapılan doğal afet tatbikatında tam bir komedi yaşandı.

 

Tatbikat nedeniyle atılan sis bombası hastanede bulunan sağlık personelleri ve bazı hastaları etkilerken, bir vatandaşın ise dumanı görüp itfaiyeyi arayarak "Hastane'de yangın var" demesi, yaşanan tatbikatın başarısızlığını ortaya çıkardı.

 

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumların kalite standartları kapsamında yılda bir kez yaptığı doğal afet ve acil kurtarma tatbikatı, Keşan Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

 

Edirne’den gelen 6 kişilik UMKE ekibinin de katıldığı tatbikatta, hastane bahçesinde 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından sahra hastanesi kuruldu. Keşan Belediyesi İtfaiyesi’nin ve 112 Hızır Acil Ambulansı’nın da katıldığı tatbikatta, senaryo gereği, hastanenin içersinde yangın çıktığı belli olsun diye boş bir odaya sis bombası atıldı. Daha sonra ise itfaiye yangın merdivenlerini soğuttuktan sonra UMKE Ekipleri yangın merdiveninden hastaneye girerek, yararlıları kurtarmaya çalıştı.

 

YARALILAR KAYBOLDU

 

Yangın merdiveninden hastane içine giren UMKE ekibi, senaryo gereği yaralanan hastaları kurtarmak istedi. Ancak daha önceden ayarlanan yaralılar, bulundukları yerden kayboldu. Daha sonra ise hastanede çalışan görevliler yaralı olarak kurtarıldı.

 

SİS BOMBASI KATI KAPLADI

 

Seneryo gereği yangın dumanı çıksın diye boş bir odaya konan sis bombası, rüzgarın etkisiyle hastanenin 3. katını kapladı. Yoğun bir şekilde gelen dumandan sağlık çalışanları etkilendi.

 

HASTA DUMANDAN ETKİLENDİ

 

Bu sırada sis bombasının konulduğu odanın yanında bulunan bir odada yatan hasta ise dumandan etkilendi. Yataktan kalkamayan hasta, yakınlarının müdahaleleriyle kötü kokudan korunmaya çalışırken, uzun süre odadan çıkarılamadı. Hasta yakınları “Bize tatbikat olacak diye Haber vermediler. Eğer Haber verilseydi odadan çıkardık.


Duman altında kaldık. Nefes almakta zorluk çekiyoruz. Nasıl bir iş bu böyle. Hiçbir önlem alınmadan böyle bir şey yapılıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Odayı kaplayan duman, yaklaşık 10 dakikada odadan çıkartılırken, hasta bayana ve yakınlarına oksijenle hava verildi.


Haberin tam metni için » stargundem.com


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Aynı dönemde atanan iki memurun dereceleri farklı olabilir mi?Önceki Haber

Aynı dönemde atanan iki memurun derecele...

Polisten,dayak yiyen doktora şaşırtan tavsiyeSonraki Haber

Polisten,dayak yiyen doktora şaşırtan ta...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar