Kamuya Personel Alımında 35 Yaş Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamuya Personel Alımında 35 Yaş Açıklaması
Abone ol
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan kamuya personel alımında 35 yaş şartının esnetilmesi yönünde açıklama geldi.

Kamuya personel alımlarında on binlerce kişi , 35 yaş şartına takılmaktadır. Açıktan kamu personeli alımında adayların önüne engel olarak çıkan 35 yaş şartı ile ilgili yaptığımız TBMM ziyaretimizde İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş 'a adayların taleplerini ilettik.

"Sayım Vekilim, kamuya personel alımında istenen 35 yaş sınırının esnetilmesini isteyen büyük bir kitle var.

Bu adaylar seslerinin duyulmasını istiyor.

Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir , bu konuda herhangi bir çalışmanız var mıdır?" sorumuza İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş şu şekilde cevap verdi:

 

BİZ KANUN TEKLİFİ GETİRİRİZ AMA..

"Bu konuda bize de çok talep geliyor. Biz de zaman zaman bu konuyu TBMM 'de gündeme getiriyoruz. Soru önergesi verilebilir. Bir kanun tasarısı hazırlanabilir. Ancak öncelikle iktidarın buna olumlu bakması lazım. Biz muhalefet olarak bir soru önergesi de veririz, kanun teklifi de veririz. Ama bu sadece ve sadece insanları ümitlendirmek olur. "

ÖZELLİKLE YIPRANMASI OLAN MESLEKLERDE MUTLAKA OLMALI

"Gelişen dünyamızda hepimiz biliyoruz ki çalışma yaş haddi uzatılıyor. Şu anda bilindiği üzere Türkiye 'de emeklilikte 65 yaş getirildi. 10 sene sonra bunun 70 yaşa çıkmayacağını garanti edemezsiniz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye 'de de yaşam süreleri uzuyor. Böyle olduğu için insanların işe girmesi konusunda 35 yaşında, özellikle kamuda esnetilebilir. Özellikle bazı mesleklerle ilgili bu esneme düşünülebilir.

Yıpranma olan meslekler var. 40 yaşında bir kişi işe girse bile 65 yaşında emekli olabilir ve buna göre tazminatını alır. Bu nedenle biz , vatandaşlardan gelen her talebin meclis tarafından değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu talepler, mutlaka incelenmeli, irdelenmeli, bu hususta da toplum yararına olacak konularda Meclisimiz adım atmalı."

TOPLUM YARARINI GÖZETEN HER KONUYA OLUMLU BAKIYORUM

"Ben de sendika kökenli bir vekil olduğum için çalışma hayatı ile ilgili kamu yararını gözeten, vatandaş memnuniyetini gözeten her konuya olumlu bakıyorum."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
İŞKUR ATT (Acil Tıp Teknisyeni) ve Paramedik Alım İlanlarıÖnceki Haber

İŞKUR ATT (Acil Tıp Teknisyeni) ve Param...

Özel Hastane ve Sağlık Kurumları 23 Kadroya İŞKUR'dan Personel AlıyorSonraki Haber

Özel Hastane ve Sağlık Kurumları 23 Kadr...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar