İnegöl'e iki yeni 112 Acil Yardım İstasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnegöl'e iki yeni 112 Acil Yardım İstasyonu
Abone ol
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, geçtiğimiz günler içinde İnegöl’deki sağlık alanları konusunda incelemelerde bulunmuşlardı. Yapılan incelemelerin ardından İnegöl’e 2 yeni 112 acil servis istasyon binası kurulması ve 112 acil servis ambulansı alımı için kampanya başlatılması gündeme geldi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, geçtiğimiz günler içinde İnegöl’deki sağlık alanları konusunda incelemelerde bulunmuşlardı. Yapılan incelemelerin ardından İnegöl’e 2 yeni 112 acil servis istasyon binası kurulması ve 112 acil servis ambulansı alımı için kampanya başlatılması gündeme geldi.

 

BİR HAYIRSEVER 112 İSTASYONU İNŞA EDECEK

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e yapılması planlanan 112 acil servis noktaları hakkında bilgiler verdi.

İl Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan ile Bölge Trafik istasyonu yanındaki boş arazide bir hayırsever tarafından yapılması planlanan 112 acil servis istasyonu alanında incelemeler yapan Şahin, “İnegöl’e oluşturmak istediğimiz 4’cü 112 noktasının yerindeyiz. İnegöl Ankara Karayolu üzerinde, Organize Sanayi Bölgesi lambalarının hemen alt tarafında, Bölge Trafik istasyonunun hemen yanındaki yeşil alanda, belediyemiz sağlık alanı olarak mümkün olan 250-300 metre karelik bir alan ayırdı. Buraya bir hayırseverimiz kısmet olursa, tip proje ile bir 112 alanı inşa edecek. Çok yakın zamanda da başlayacak. Burada İnegöl’ün 4’cü 112 istasyonu oluşturulmuş olacak.”dedi.

 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ 112 NOKTASI YAPACAK

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 112 noktası yapılacağını ifade eden Şahin, “2 Nolu 112 istasyonumuzun taşınacak olması hasebiyle yeni yer arayışı içerisindeydik. İlçe Başkanımızın önerisiyle İnegöl’ümüzün Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesinde mümkün bir alan olduğunu bize ilettiler.

 

Hemen kooperatif başkanımızla irtibata geçtik. Yönetim kurulu da toplantı halindeymiş, onlarla konuyu paylaştık. Çok sıcak baktılar. O sıcak bakmanın neticesinde mevcuttaki alandan herhangi bir bina içerisine veya sınıf dan da bir bina yapmayı kabul ettiler.”şeklinde konuştu.

 

“BİZ HAYIRDA ACELE EDERİZ”

112 acil servis ambulansı almayla ilgili başlatılan kampanyayla ilgili bilgiler de veren Şahin, “Bu sıcak ortamın içerisinde İl sağlık müdürümüz ‘İnegöl bir ambulans’ta alır’ demesiyle bir ambulans kampanyası da başlatmış olduk. Buna ilk desteği 10 bin TL gibi cüzi bir rakamla ben verdim. İlçe Başkanımızda bin TL ile destek verdi.

 

İnşallah ilçe başkanımızın da desteği ve sanayideki iş adamlarımızın desteğiyle de İnegöl’ümüze çok güzel modern, donanımlı, İnegöl’e yakışır lüks bir ambulans’ı en kısa zamanda kazandıracağımıza ben inanıyorum.

 

Bu konuda sanayici iş adamlarımızın, esnaflarımızın iyi niyetlerini, hayırseverlerini biliyorum. Çünkü birçok böyle çalışmaya beraber imza attık. Birçok kampanyada beraber bulunduk. Devletimize yardımcı olmak, devlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi ve bize biran önce hizmet olmasında İnegöl çok acelecidir.

 

Biz hayırda acele ederiz. İnşallah bu ambulansımızı da çok kısa sürede sağlık müdürlüğümüze ben teslim edeceğimizi umuyorum, bekliyorum ve bu heyecan içerisindeyim. İnşallah 4’cü 112 istasyonumuzu da inşa edip, İnegöl’ümüzü sağlık tesisleri noktasında rahatlatacağız. Şuanda 250 bin nüfusumuz var, 350 bin nüfusa kadar ihtiyacı karşılayacak noktaya getireceğiz.”dedi.

2 TANE 112’YE İSTASYON YERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, ise İnegöl’e iki yeni 112 acil servis istasyonu kazandırılacağı için mutlu olduğunu ifade ederek, “İnegöl’de bir takım sağlıkla ilgili incelemelere gelmiştik. Hastanedeki yoğun bakım ünitesini denetleyip oradaki eksikleri giderelim derken, çok güzel bir netice elde etmiş olduk. 2 tane 112’ye istasyon yeri kazandırmış olacağız. Birde Milletvekilimizin önderliğinde 112 ambulansı kampanyası başlatılmış oldu.

 

Bu konuda başta Milletvekilimiz Hüseyin Şahin olmak üzere siyasi partilerimizin değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüze de bu yakışırdı. 250 bin nüfusla Türkiye’nin 40. büyük kenti.

 

Sanayisiyle göz dolduran bir kent. Aslında İnegöl daha güzel şeylere layık. İnşallah sanayicilerimizin, siyasi partilerimizin ve milletvekilimizin desteği ile İnegöl’ü daha güzel yerlere taşıyacağız. Ambulans kampanyasının fitilini İnegöl başlattı. Biz bu kampanya ya Bursa’da devam edeceğiz. Biz böyle bir kampanya düşünüyorduk. Kampanya ya başlamak İnegöl’de nasip oldu.”dedi.

 

10 YIL ÖNCE 112 İSTASYONU İÇİN TEKLİFTE BULUNMUŞTUK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile Bursa İl Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan’ın kendilerine yaptığı ziyaret hakkında bilgiler veren İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner ise 112 acil servis istasyonu yapımı için 10 yıl önce İl Sağlık Müdürlüğüne teklifte bulunduklarını ifade ederek, “Yaklaşık 10 sene önce küçük sanayi sitesinde 112 noktası yapılsın diye Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne bir teklif götürdük.  

 

 Amacımızda şuydu. Buradan hastaneye kadar ulaşmak bazen sıkıntılı oluyordu. Zaman zaman iş kazaları da oluyor. Biz içinde bulunduğumuz binanın bir bölümünü İl Sağlık Müdürlüğüne teklif ettik.

 

Hatta buradan anayola çıkış, trafik kazalarına ulaşma noktasında 112 için çok daha rahat olur düşüncesiyle biz bu teklifi yaptık ve “Buranın her türlü ihtiyacı da hazırlarız.”dedik. O zaman bu olay gerçekleşmemişti.

 

Şimdi 112 istasyonu konusunda bize böyle bir teklif gelince memnun olduk. 112 noktasının burada olması bizim için bir avantaj. Şuanda gerekirse buradan 112 ekipleri için bir yer veririz ya da yeni bir 112 istasyon binası yaparız.”diye konuştu.

 

Kaynak : gencgazete.net


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Sinop'ta Yeni 112 Komuta Kontrol MerkeziÖnceki Haber

Sinop'ta Yeni 112 Komuta Kontrol Merkezi

Evden Hastaneye 30 dakika Şartı DanıştaylıkSonraki Haber

Evden Hastaneye 30 dakika Şartı Danıştay...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar