Hemşireye Hakarete 1 Yıl Hapis

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hemşireye Hakarete 1 Yıl Hapis
Abone ol
İstanbul-5 nolu şubemizin faaliyet alanında görev yapan sendika üyemiz hemşireye yapılan küfürlü hakareti mahkeme 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

 

Gaziosmanpaşa 4. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada hemşireye hakaret eden hasta yakınına kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme 1/6 oranında iyi hal indirimi yaparak cezayı 10 aya indirdi.

 

Sanığın 5 yıl boyunca denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi

 

 

 

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin normal bir darp olayı olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Kahveci "Sağlık çalışanına uygulanan şiddet vatandaşın sağlık hizmeti almasını engelliyor.

 

Bu yüzden insanların hayatı riske giriyor. Şiddet nedeniyle yapılamayan veya geciken bir müdahale nedeniyle hastalar hayatını bile kaybedebilir.

 

Bu nedenle sağlıkta şiddet basit bir darp olarak değerlendirilmemeli, insan hayatına kast edilen bir saldırı olarak görülmelidir.

 

Hukuksal açıdan yapılacak böyle bir değerlendirme eminiz ki sağlıkta şiddetin önüne geçmede caydırıcı olur." dedi

 

Sağlıkta şiddete yönelik cezaların arttırılması için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunması istedik.

 

Bu amaçla Sağlık bakanlığı'na başvurumuzu da yaptık. Bakanlık şiddetin önüne geçmek üzere cezaların daha yaptırıcı hale gelmesi için mutlaka çalışma yapmalıdır.

 

Ayrıca şiddetin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak çalışmalar yapmalı, kampanyalar düzenlemelidir.

 

Umarız sağlıkta rutinleşen şiddetin önüne geçmek için gerekli adımlar atılır.


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Sağlıkta Tüm Tayin Ve Personel Hareketleri DurdurulduÖnceki Haber

Sağlıkta Tüm Tayin Ve Personel Hareketle...

Bakanlığın yeni logosu sosyal medyayı karıştırdıSonraki Haber

Bakanlığın yeni logosu sosyal medyayı ka...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar