Genç asistan yoğun bakımda (Son durum)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç asistan yoğun bakımda (Son durum)
Abone ol
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına müdahale ederken, iğnenin eline batması sonucu virüs bulaşan asistan doktor yoğun bakıma alındı.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına müdahale ederken, iğnenin eline batması sonucu virüs bulaşan asistan doktor yoğun bakıma alındı.


 

    
ASİSTAN ARKADAŞIMIZIN DURUMUYLA İLGİLİ SON BİLGİLER (18 Eylül saat: 11:15):

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp FakültesiDekanlığından alınan bilgiye göre, 3 yıllık acil asistanlığı yapan arkadaşımız, karında asiti olan bir hastaya parasentez yaptıktan sonra enjektörün ucunu kapatırken iğne batmış. 2-3 gün hiç şikayeti olmayan arkadaşımız, geçen çarşamba nöbete geldiğinde, nöbette şikayetleri başlamış. Test sonucu KKKA tespit edilmiş.

 

Arkadaşımızda tablo dramatik bir şekilde gelişmiş. Şu an için entübe ve bilinci kapalı. Bir gün önce solunum arresi gelişmiş. Karaciğer enzimleri yüksek ve çoklu organ yetmezliği düşünülüyor.

 

 
Edinilen bilgiye göre, 1 hafta önce Havza ilçesine bağlı Arslançayır köyünde ikamet eden Arslan Y. (50), kene ısırması ardından ishal, halsizlik, ateş şikâyetleri ile Havza Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan muayene sonucu durumu şüpheli görülen A. Y., Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. A. Y.'den hastalığının tam teşhisi için karnından su alınması sırasında, acil serviste görevli 26 yaşındaki Asistan Dr. M. B.’e, hastada kullanılan iğnenin eline batması sonucu virüs bulaştı.
 

 

Olaydan iki gün sonra hastanın Ankara’ya gönderilen kan sonuçlarının pozitif çıktığını belirten OMÜ Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, “Hasta ilk hastaneye başvurduğunda kendisini kene ısırdığını söylememiş. Hasta bize bu şekilde bilinmeyen bir hastalık teşhisi ile geldi. Eğer hasta bize kene yapıştığını söylese biz onu acilde değil özel serviste muayene ederdik. Hastalığın anlaşılması için görevli asistan doktorlarımız hastadan kan ve su örnekleri aldılar. Sonuçların KKKA olduğunun anlaşılmasının ertesi günü hastayı kaybettik. Hastayı kaybettiğimiz gün doktor arkadaşımız da KKKA belirtileri baş göstermeye başladı. KKKA hastalığının belirtileri baş gösterince hemen tedaviye başladık. Şu an meslektaşımız yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. İnşallah tedaviye olumlu cevap verir ve gencecik bir arkadaşımız yeniden hayata döner. Yaşan olaydan dolayı tüm yönetim ve personel çok üzüntülü, bu olayın bir son olmasını diliyorum.” dedi.
 



Devamını Oku: http://www.personelsaglik.com.tr/yasam/genc-asistan-yogun-bakimda-son-durum-h13440.html#ixzz26oF6xMU4


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
14.500 Sözleşmeli Sağlık Personeli AlınacakÖnceki Haber

14.500 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alına...

Hain Saldırı 7 Asker Şehit,63 Asker YaralıSonraki Haber

Hain Saldırı 7 Asker Şehit,63 Asker Yara...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar