Devlet memurlarını kızdıracak düzenleme!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet memurlarını kızdıracak düzenleme!
Abone ol
Komisyondan geçen Torba Yasa'ya göre yönetici pozisyonunda görev yapan bir memurun görevden alınması halinde akıbetinin ne olacağı da belirlendi.

Torba yasa hakkında tüm detayları ve maddeleri açıklayan Radikal'den Mehmet Bulut' yeni düzenlemenin memurları nasıl etkileyeceğini yazdı.

Çuval yasa komisyondan geçti. Yönetici pozisyonunda görev yapan bir memurun görevden alınması halinde akıbetinin ne olacağı da belli oldu. Yaklaşık 5 ay önce Ermenek’te meydana gelen maden kazasının yaralarını sarmak üzere hazırlanmaya başlanan iş sağlığı ve güvenliği paketi nihayet Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’ndan geçti. Ancak söz konusu paket yine bir torba yasa hatta çuval yasaya dönüştü.

Radikal'den Mehmet Bulut'un yazısına göre normalde iş sağlığı ve güvenliğine yönelik sadece 9 maddenin yer aldığı metin tam 89 maddelik bir çuval yasa oldu. Yine içine ilgili ilgisiz bir sürü madde eklendi. Olan da yine 5 aydır Devletten maaş ve güvence bekleyen Ermenekli madencilere ve ailelerine oldu. Hep dediğimiz gibi geç gelen yardım ne yazık ki yardım olmaktan çıkıyor. Çuval yasa ile getirilen çarpıcı bir düzenleme görevden alınan memurlarla ilgili. Nitekim Soma ile ilgili torba yasada da benzer nitelikte bir düzenleme vardı ve Anayasa Mahkemesi bu düzenlemeyi iptal etmişti.

SUDAN SEBEPLE SORUŞTURMALAR

Son zamanlarda cadı avı şeklinde yapılan bürokrasideki görevden almalar malumunuz. Görevden alınan bürokratların hepsi göreve iade için dava açtılar ve hemen hemen tamamı yürütmeyi durdurma kararı aldırarak görevlerine iade edilmeye başladılar. Bunun karşılığında da bu kişileri göreve iade etmemek için havadan sudan sebeplerle soruşturmalar açıldı ve disiplin cezaları verildi. Ancak bu da çözüm olmadı. Çünkü verilen disiplin cezaları ile ilgili de yürütmeyi durdurma kararları verilmeye başlandı.

PEKİ BU DÜZENLEME NELER GETİRİYOR?

Hal böyle olunca yeniden bir yasal düzenleme yapılması düşünüldü ve iş sağlığı ve güvenliği paketine bu düzenleme eklendi. Eee ne de olsa görevden alınan memurun akıbeti de iş güvenliği açısından gerekli bir düzenlemeydi!... Peki getirilmesi düşünülen düzenleme neler getiriyor: - Müsteşarlar ile ek göstergesi 7000 ve daha yüksek olan yöneticiler görevden alındıklarında Başbakanlık müşaviri olarak atanacak.

- Ek göstergesi 6400 ve daha yüksek tespit edilen yöneticiler (müsteşar yardımcısı, genel müdür gibi) görevden alındıklarında eğer Başbakanlık merkez teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalışmışlarsa Başbakanlık müşaviri, bakanlık merkez teşkilatları ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalışmışlarsa bakanlık müşaviri olarak atanacaklar. - Ek göstergeleri 3600 (dâhil) ila 6400 (hariç) olan yöneticiler (genel müdür yardımcısı, daire başkanı gibi) görevden alındıklarında eğer müfettişlik, uzmanlık gibi kariyer mesleklerden geliyorlarsa yeniden bu mesleklerine dönecekler.

BAKALIM AYM NE KARAR VERECEK?

Kariyer mesleklerden gelmeyenler ise toplam en az üç yıl yöneticilik yapmışlarsa o kurumdaki uzmanlık veya müfettişlik kadrolarına geçebilecekler. Eğer üç yıldan az görev yapmışlarsa araştırmacı kadrosuna atanacaklar. Bakalım bu yeni düzenleme ne gibi sonuçlar getirecek ve tekrar gündeme getirilmesi halinde Anayasa Mahkemesi ne karar verecek? (memurhaber.com)


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Döner Sermaye DöndürülemiyorÖnceki Haber

Döner Sermaye Döndürülemiyor

Memurlar dikkat! Mal beyanında büyük belirsizlik!Sonraki Haber

Memurlar dikkat! Mal beyanında büyük bel...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar