Denizli’de sağlıkçılar ayaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’de sağlıkçılar ayaklandı
Abone ol
İstanbul Gezi Parkı olaylarında yaralanan eylemcileri tedavi eden doktorların gözaltına alınması, sağlık camiasını ayağa kaldırdı. Denizli’de de Tabip Odası, Eczacı Odası ve Diş Hekimleri Odası üyeleri eylem yaptı. Eyleme DİSK, KESK ve TMMOB da destek verdi.

İstanbul’da gezi Direnişçilerini tedavi eden doktorların gözaltına alınması, bugün tüm yurtta sağlıkçıların grevi ile protesto edildi. Gün boyu iş bırakan sağlık sektörü çalışanları, akşam saatlerinde Delikliçınar Meydanı’nda toplanarak hükümetin baskıcı uygulamalarını protesto etti. Denizli Tabip Odası, Eczacı Odası ve Diş Hekimleri Odası üyelerine KESK, DİSK’e bağlı sendikaların üyeleri ve TMMOB’a bağlı odaların üyeleri de destek verdi.

 

Çınar Meydanı’nda yapılan açıklamada hükümetin Gezi direnişinin başlangıcından bu yana uyguladığı şiddet eksenli tutum ve son olarak doktorların gözaltına alınması protesto edildi. Açıklamayı eylemciler adına Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Deda okudu.

 

Deda, “Son günlerde ülkemizin çok sayıdaki alanında çatışmalar yaşanmaktadır.

 

Polis halk direnişçileri arasında geçen bu çatışmalarda biber gazı, tazyikli su ve kimyasal madde konmuş su kullanılmaktadır.

 

Adı geçen bu silahların insan sağlığını olumsuz etkilediği kanıtlanmıştır. Erken etkileri yaşayanlar tarafından da dile getirilmekte, ileri dönemde ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri ortaya koyacak çalışma bulunmasa da kaygı duyulmaktadır.

 

Çatışmalar sırasında yardıma gereksinim duyan yurttaşların olduğunu fark eder etmez, onlara yardım götürmek için alanlara koşan sağlık revirlerinde fedakarca ve imece usulü yardımlaşmayla sağlık hizmeti vermeyi sürdüren meslektaşlarımız, değişik gerekçelerle soruşturma ile tehdit edilmekte ve hatta doktor, yardımcı sağlık personeli arkadaşlarımız gözaltına alınmaktadır. Tüm yapılan bu insanlık dışı hareketleri kınıyoruz” dedi.

 

Diğer taraftan DİSK, KEKS ve TMMOB adına açıklama yapan İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Oktay Ulutaş da, taksim Gezi Parkı’nda yaşanan şiddet olaylarına vurgu yaparak, “Bizler Türk halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından Çınar Meydanı’nda atılan sloganlarla hükümet protesto edildi.

 

Kaynak : http://www.denizlihaber.com


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren haberÖnceki Haber

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren haber

Doktorları ayaklandıracak düzenlemeSonraki Haber

Doktorları ayaklandıracak düzenleme

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar