Bakanlık, Halkın Sağlığı ile Oynayan 74 Firmayı Daha Açıkladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlık, Halkın Sağlığı ile Oynayan 74 Firmayı Daha Açıkladı!
Abone ol
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda, kurallara uymayan 74 firmaya ait bilgileri bakanlığın internet sitesinde paylaştı.

Tarım  ve Orman Bakanlığı, laboratuvar incelemesi sonucu taklit ve tağşiş yapıldığı saptanan 74 firmaya ait 99 ürünü ifşa etti.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 31'inci maddesi 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı hatırlatıldı.

LABORATUVARLARDA TESPİT EDİLDİ
Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının bakanlık resmi internet sitesinde bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmünün yer aldığı anımsatıldı.

FİRMALARIN LİSTESİ PAYLAŞILDI
Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen aralarında süzme çiçek balı, alkollü ve alkolsüz içecekler, bitkisel yağ ve margarin, çikolata, et ve süt ürünlerinin yer aldığı ürünler ile firma ve üretim yerleri liste halinde paylaşıldı.

İŞTE O FİRMALAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hemşire Sibel Emirzeoğlu Sevenlerini Yasa BoğduÖnceki Haber

Hemşire Sibel Emirzeoğlu Sevenlerini Yas...

Sağlık Bakanlığı 12 Bin İşçi Alımı YapacakSonraki Haber

Sağlık Bakanlığı 12 Bin İşçi Alımı Yapac...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar