Bakanlık gulu gulu dansı ile göz boyamaya çalışmaktadır.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlık gulu gulu dansı ile göz boyamaya çalışmaktadır.
Abone ol
Sağlık Bakanlığı yeni yönetmenlikle çalışanların döner sermaye dağıtım oranlarını düşürmesi, eş durumu tayinlerin zorlaştırılması, eğitim tayinlerini güçleştirmesi nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şubede basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Basın açıklamasına Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan ve Türk Büro Şube Başkan yardımcısı Alaaddin Ardıç da destek verdi.

Sağlık Bakanlığı yeni yönetmenlikle çalışanların döner sermaye dağıtım oranlarını düşürmesi, eş durumu tayinlerin zorlaştırılması, eğitim tayinlerini güçleştirmesi nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şubede basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.  Basın açıklamasına Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan ve Türk Büro Şube  Başkan yardımcısı Alaaddin Ardıç da destek verdi.

 

Sağlık çalışanları olarak Sağlık Bakanlığı’ndan yıpranma payının hayata geçirilmesi, döner sermaye oranlarının arttırılarak emekliliğe yansıtılması, şiddet olaylarının asgariye indirmesini beklerken Sağlık Bakanlığı ise sağlık çalışanlarının var olan hakları nasıl yok ederim, çalışanı nasıl sıkıntıya sokarımın derdine düşmüştür.

Çalışma şartlarını iyileştirmek yerine çalışma şartlarını zorlaştırıp, yeni mağduriyetler mağdurlar yaratma gayreti içine girdiklerini görmek üzücüdür.

Hükümet aile kurmak ve çocuk sayısının arttırmayı tavsiye ederken, kıydıkları her nikahta üç çocuk dile getirirken Sağlık bakanlığı sağlık çalışanlarını işleri ve eşleri arasında tercihe zorlamışdır.

Mahkemelerin Anayasanın aileyi koruma ilkesine aykırı bularak iptal ettiğimaddeyi, bakanlık yönetmenliğe ekleyerek eşi özelde çalışan doktorlara eş durumu tayini verilmemesi gibi insanlık dışı düzenlemeyi, kaldırmak yerine zulmü katmerleştirerek artırmayı tercih etmiştir.

Eşi özelde çalışan çalışanlar için yaptıkları bir diğer kısıtlama ile mevzuatı da yok saymışlardır. Başbakanlık çerçeve yönetmeliği 2 yıl içerisinde 360 gün sigortalı çalışanın eşine tayin hakkı verirken, SağlıkBakanlığı bu yönetmeliğe bağlı kalması gerekirken bunu 4 yıl içinde 720 gün sigortalı çalışma olarak  iki katı gün sayısına yükseltmiştir.

Çalışma hayatında yapılan yeni düzenlemelere baktığımızda Sağlık Bakanlığı kısır döngü içerisine girmiştir. Gulu gulu dansı ile göz boyamaya çalışmaktadır. Olumsuzlukları perdelemeye üstünü örtme gayretindedir.

Diş hekimi ve eczacıları da stratejik personel yaparak sizde doktorlar gibi artık ya eş ya iş diyeceksiniz diyerek yuvalarını dağıtmaları istenmiştir.

Aday memurların neredeyse mazerete dayalı tüm tayin haklarını ellerinden almışlardır. 2 yıllık okul kazananların tayin hakkını yok etmişlerdir. Üstelik bunu üniversitelere yerleştirmeler yapıldıktan sonra kısıtlamışlardır. Çalışanları tabir caizse ortada bırakmışlardır.

Yani bakanlık kafasına göre atama ve nakil yönetmeliğinde değişiklikler yaparak çalışanlara zulüm etmiştir. Bu hem hukuksuzluktur. Hem de vicdansızlıktır.

Bunu hazırlayanlar neyi düşünerek böyle yaptıklarını izahe mecburdurlar. Akla sığmayan, mantığa ters ve vicdanların kabul etmeyeceği bu düzenlemenin hesabını vermelidirler.

Türk Sağlık-sen olarak bu düzenlemelerin iptali için gerekli davayı en kısa sürede açacağız. Çalışanın hakkını çarçur edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

           Sağlık Bakanlığı birde ek ödeme yönetmeliğinde bazı değişikliklere gitmiştir. Bu değişiklikler de Bakanlık çalışanların temel taleplerini hepsini göz ardı etmiştir.

           Baş asistanların katsayılarında değişiklikler, öğretim üyeleri başta olmak üzere bazı özellikli işlem yapan hekimlere düzenlemeler gibi yetersiz, kapsayıcılıktan uzak, derdi bitirmeyen bir takım değişiklikler yapmıştır.

          Sabit ek ödemeye herkes mahkum edilmişken, emeklilikte çalışanları sefalet ücreti beklemektedir. Sağlık bakanlığının hala kıyıda, kenardaki işlerle uğraşması kabul edilemezdir. Ek ödemede talep edilenler yani yapılacaklar bellidir.

          Hal böyle iken tabiri caizse herkes derenin ıslahını beklerken Bakanlığın dere kenarında kendi kafasına göre türkü çağırarak dolaşması kabul edilemezdir.

          Sağlık Bakanlığının  sorunların ve sorununun çözümüne karşı takındıkları olumsuz tutumlarını sağlık çalışanları adına eleştiriyor ve kınıyoruz. Bakanlığın silkelenip veya titreyerek kendisine gelmesini bekliyoruz.

         Sağlık çalışanları sorun yaşadıklarında sorunlarına sahip çıkan çözümü için gayret saf eden çalışma hayatında hep çalışanın yanında olan Türk Sağlık Sen’e üye olmaya davet ediyoruz.

 

 Ömer ÇEKER                                                                                                                           

Şube Başkanı

 

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Dünyada ilk: Tunceli'ye zırhlı ambulans gönderildiÖnceki Haber

Dünyada ilk: Tunceli'ye zırhlı ambulans...

112 Çalışanlarının Yemek Paraları ne Durumda?Sonraki Haber

112 Çalışanlarının Yemek Paraları ne Dur...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar