Ambulans sürücüsü Özge, can kurtarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ambulans sürücüsü Özge, can kurtarıyor
Abone ol
Muş'taki 112 Acil'de ambulansı kullanan hem de hastalara müdahale eden acil tıp teknisyeni (ATT), 1 çocuk annesi, 26 yaşındaki Özge Karatepe, "İşimi çok seviyorum" dedi.

İzmir'den 8 ay önce Muş'a atanan Özge Karatepe, burada da hem ambulans kullanıyor hem de ATT olarak meslektaşlarına yardım ediyor. Ekip olarak, ayrı ortalama 160 vakaya müdahale ettiklerini belirten Özge Karatepe, bugüne kadar tüm hasta veya yaralıları güvenli biçimde hastaneye ulaştırdığını belirtti. Tayinle geldiği İzmir'de 3 yıl ambulans kullandığını hatırlatan Karatepe, şöyle dedi:


"İzmir'de yoğunluk nedeniyle trafik biraz sıkıntılıydı. Ayrıca oradaki  sürücüler kadın ambulans şoförü görmeye de alışıktı. Tayinle geldiğim Muş'ta da ambulans şoförlüğüne devam ediyorum. Ambulansta meydana gelen ufak tefek arızaları bile gideriyorum. Mesleğime alıştım ama Muş bana henüz alışamadı gibi. İlk kez bir kadın ambulans şoförüyle karşılaşınca şaşırıyorlar. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Olumlu tepkiler alıyorum. Gittiğimiz vahalarda ATT olduğum için gerektiğinde arkadaşlara da yardımcı oluyorum."


KADIN ŞOFÖRLERE AĞIR VERİLECEK

112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hikmet Güvercin, Muş'un nüfus dağılımının yüzde 60'nın kırsal kesimde olması nedeniyle zor koşullarda sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. İl Emniyet Müdürlüğünün Trafik Haftası kutlama etkinliklerinde kadın ambulans şoförü olan Özge Kartepe'nin yılın şoförü seçildiğini hatırlatan Güvercin, şöyle dedi:

"Şu an Muş'ta 40 ambulans var. Ulaşım oranı merkezde 10 dakikanın altında. Bu başarıda tüm ambulans şoförlerinin emeği var. Bunlardan biri de hem şoförlük hem de Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan Özge Kartepe'dir. İhtiyaç duyulduğunda müracaat edenler arasında kadın şoförlere ağırlık vereceğiz. Kartepe'nin, ambulans kullanması diğer meslektaşlarına örnek olmuştur." (mynet)

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
TAPDER'den Ambulansta lahmacun ziyafeti haberlerine tepki!Önceki Haber

TAPDER'den Ambulansta lahmacun ziyafeti...

Ambulansta Lahmacun MeselesiSonraki Haber

Ambulansta Lahmacun Meselesi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar