Altı üstü hemşire parçası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altı üstü hemşire parçası
Abone ol
Mahkeme ‘altı üstü hemşire parçası’ hakaretine 7 bin lira ceza verdi
Ankara Sağlık Müdürlüğü, hukuki yardım verilen şiddet mağduru sağlık çalışanlarının sonuçlanan davalarını açıkladı. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde hasta yakını çocuğunun tedavisi sırasında hemşire sağlık çalışanı ile tartıştı.
 
 
Hasta yakınının ‘Altı üstü hemşire parçası’ diyerek hakarette bulunması üzerine Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanığın üzerine atılı hakaret suçunu işlediği anlaşıldığından 7 bin 80 TL adli para cezası ile cezalandırıldı. 
 
 
 
Ankara Sağlık Müdürlüğü hukuki yardım verilen şiddet mağduru sağlık çalışanlarının sonuçlanan davalarını açıkladı. 
İl Müdürlüğü’nün 2012-1013 yılında hukuki yardım verdiği 20 davadan 3’ü duruşmada müşteki-sanık şikayetinden vazgeçtiği için dava düştü. Diğer 17 dava da ise hakaret, yaralama ve kamu malına zarar verme gibi suçlardan toplam 55 bin 460 lira para cezası kesildi.
 
 
Hakaret ve yaralama suçu nedeniyle bazı sanıklara 1 aydan 11 ay 20 güne kadar hapis cezası verildi. 
 
Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesinde 2012 yılı Ekim ayında Acil Tıp Teknisyeni Sağlık Çalışanına Sözel /Fiziksel Şiddet ‘hakaret, mala zarar verme, basit yaralama’ ile ilgili dava açıldı. 2012 yılı Ekim ayında Acil Tıp Teknisyeni (ATT) sağlık çalışanının yönetimindeki ambulans ile acil yardım ekibi iki aracın çarpıştığı trafik kazasına gitti. Yaralılardan birinin ambulansa alınarak tedavisinin yapıldığı sırada, diğer kişi oğlunun yere düşerek kalp krizi geçirdiğini derhal müdahale edilmesi gerektiğini beyan ederek sürücü ATT sağlık çalışanının ‘Yakasına yapıştığı, kendisini tartakladığı, üniformasının kolunu yırttığı, kolundaki saati yere atarak tekmelemek suretiyle kırdığı ve kendisine küfür ederek’ hakarette bulunduğu iddia edildi.
 
Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanığın yaralama suçu sabit görüldüğünden 2 bin TL, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 4 bin 40 TL ve mala zarar verme suçundan bin 320 Tl olmak üzere toplam 7 bin 360 TL adli para cezası ile cezalandırılması hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. 
 
Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesinde hekim sağlık çalışanına sözel ‘hakaret, basit tehdit’ ile ilgili dava açıldı. Dava, 2012 yılı Ağustos ayında Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinikte yaşanan şiddet olayı nedeniyle açıldı. Poliklinikte görevli hekim sağlık çalışanı hastayı muayene ettiği sırada aralarında meydana gelen tartışma üzerine hastanın hekim sağlık çalışanına hitaben ‘Doktor müsvettesi, senin buradan ayağını kaydıracağım’ şeklinde sözler ile hakaret ve tehdit edip, odasından, kapısını çarparak dışarı çıktığı beyan edildi.
 
 
Ankara 9.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanığın üzerine atılı hakaret suçunun karşılıklı olarak gerçekleştiği anlaşıldığından ceza verilmesine yer olmadığına, vuku bulan şikayetten vazgeçme sebebi ile sanıklar hakkında açılan tehdit davasının ayrı ayrı düşürüldü. 
 
‘SENİN GÜNÜNÜ GÖSTERECEĞİM’ HAKARETİNE 11 AY HAPİS CEZASI 
 
Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesinde hekim sağlık çalışanına sözel şiddet ‘hakaret, görevi yaptırmamak için direnme’ ile ilgili açılan dava sonuçlandı. Şiddet olayı 2012 Ağustos ayında Sincan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde gerçekleşti. Olay günü daha önce tedavisi yaptırdığı hekim sağlık çalışanına muayene olmak için gelen hastanın, hekim sağlık çalışanına hitaben ‘Sen benim dişimi sararttın, dilimi de kestin bir şey demedim beceriksiz, madem beceremeyecektin niçin yaptın dişimi mahvettin’ diye hakaret edip bağırdığı bu sırada hastane güvenliğinin hastayı dışarı çıkarttığını belirtildi.
 
Daha sonra hastanın muayene için tekrar geldiğinde hekim sağlık çalışanının kanal tedavisi yapılması gerektiğini belirttikten sonra üzerine yürüyerek ‘Senin peşini bırakmayacağım, senin gününü göstereceğim, seni bildim’ diyerek tehdit ettiği beyan edildi. Ankara Sincan 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanık kamu görevlisine hakaret suçundan 11 Ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. 
 
Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesinde hemşire sağlık çalışanına sözel şiddet ‘hakaret’ ile ilgili açılan dava da şiddet olayı 2012 yılı Eylül ayında yaşandı. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde gerçekleşen olayda tedavi için hasta odasına giren hemşire sağlık çalışanına, hasta yakınının çocuğunun tedavisi sırasında hemşire sağlık çalışanı ile tartışıp ‘Altı üstü hemşire parçası’ diyerek hakarette bulunduğu beyan edildi. Ankara 14.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanığın üzerine atılı hakaret suçunu işlediği anlaşıldığından 7 bin 80 TL Adli Para Cezası ile cezalandırıldı. 
 
Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde 2012 yılı Ekim ayında hasta yakınının hekim sağlık çalışanına hitaben ‘Sen işini yapsana, sen ne içtin’ şeklinde sözler söyleyerek hakaret ettiği beyan edildi. Ankara 12.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanığın kamu görevlisine hakaret suçundan 7 bin 80 TL Adli Para Cezası ile cezalandırıldı. 
 
'BIÇAKLA SALDIRDI'
 
2013 yılı Haziran ayında Acil Sağlık Hizmetleri emrinde görevli acil yardım ambulansı vaka başında iken yaralanma olayı yaşandı. Olay günü acil yardım ambulansı düşme vakası ile ilgili verilen adrese gittiğinde orada bulunan ve olaydan yarım saat önce aynı vakaya gitmiş oldukları hasta ile karşılaştıklarını ambulans sürücüsünün kişiye hitaben ‘Sana daha öncede geldik sen oradan ne çabuk buraya geldin, seni arıyoruz’ dediğinde şahsın cüzdanından çıkarmış olduğu bıçakla saldırdığını ve daha sonrada sürücüye hitaben ‘Senin adını öğreneceğim, ailene zarar vereceğim’ diyerek tehdit ettiği beyan edildi.
 
Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanığın sübut bulan yaralama suçundan eylemine uyan TCK 86/2 maddesine göre suçun işleniş özelliklerine göre sanığın güttüğü amaç ve saik göz önünde bulundurularak takdiren 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. 
 
2012-1013 YILINDA SONUÇLANAN DAVALAR:
 
- Ankara Kızılcahamam Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Fiziksel Şiddet “kasten yaralama” ile İlgili açılan dava da sanığın sübut bulan yaralama suçunu işlediği sabit bulunduğundan 2 bin 240 TL adli para cezası verildi. 
- Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde iki Acil Tıp Teknisyeni(ATT) ve bir Ambulans Acil Bakım Teknikeri (AABT) sağlık çalışanına sözel şiddet ‘basit yaralama’ ile ilgili açılan dava da sanığın müşteki ATT sağlık çalışanına yönelik kasten yaralama suçundan 3 bin TL, diğer müşteki ATT sağlık çalışanına yönelik kasten yaralama suçundan da 3 bin TL doğrudan adli para cezası ile cezalandırıldı. 
 
 
- Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinde hekim sağlık çalışanına sözel şiddet ‘hakaret, basit tehdit’ ile ilgili açılan davada sanığa Basit Tehdit Suçundan bin TL Adli Para Cezası verildi. 
 
 
- Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesinde hekim sağlık çalışanına sözel şiddet ‘basit tehdit’ ile ilgili açılan dava müşteki hekim sağlık çalışanı şikayetinden vazgeçtiği için düştü.
 
 
- Ankara 1.Sulh Ceza Mahkemesinde hekim sağlık çalışanına sözel şiddet ‘hakaret’ ile ilgili açılan dava da sanık 10 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. 
 
 
- Ankara 4.Sulh Ceza Mahkemesinde hekim sağlık çalışanına sözel şiddet ‘hakaret’ ile ilgili açılan dava sanığın hakaret suçundan 6 bin 80 TL Adli Para Cezası ile cezalandırıldı. Sanığa tayin olunan Adli Para Cezasının hükmün kesinleşme tarihinden itibaren 10 eşit taksitte ödenmesine ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen Adli Para Cezasının hapse çevrileceğinin ihtarına karar verildi.
 
 
- Ankara 2.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel/Fiziksel Şiddet ‘hakaret, basit yaralama’ ile ilgili açılan dava da sanığın fiilleri suç olarak kabul edilmiş, hakaret suçundan sanığa 10 ay hapis cezası,basit yaralama suçundan 5 ay hapis cezası verildi. 
 
 
- Ankara Sincan 1.Sulh Ceza Mahkemesinde İki Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet ‘hakaret’ ile ilgili açılan dava da sanığın mağdur hekim sağlık çalışanına hakaret ettiği anlaşıldığından 6 bin TL adli para cezası verildi. 
 
 
- Ankara Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel/Fiziksel Şiddet ‘hakaret, basit yaralama’ ile ilgili açılan dava hekim sağlık çalışanı şikâyetinden vazgeçtiği içir sanık hakaret suçundan beraati etti. 
 
 
- Ankara 9.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet ‘hakaret’ ile ilgili açılan dava da sanığın Hakaret Suçundan: 3 bin 20 TL Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. 
 
 
- Ankara Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet ‘hakaret’ ile ilgili açılan dava da sanığın kamu görevlisine hakaret fiili suç kapsamında değerlendirilmiş ve 6 bin 80 TL Adli Para Cezasına çarptırıldı. 
 
 
- Ankara 26.Asliye Ceza Mahkemesinde Acil Tıp Teknisyeni Sürücü Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet ‘hakaret, kamu malına zarar verme’ ile ilgili açılan dava da sanığın kamu malına zarar verme suçundan iki ay on beş gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Diğer sanık, hakaret suçundan iki ay on beş gün hapis cezası ile cezalandırıldı. 
 
 
- 19-Ankara 2.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim, Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet “hakaret ve tehdit” ile ilgili açılan dava, duruşmada müşteki/sanık şikayetinden vazgeçtiği için düştü. 
 
 
- 20-Ankara 4.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim, Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet “hakaret” ile ilgili açılan dava da sanığın hakaret suçundan 3 bin 520 TL.Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
 
Kaynak : gazetesaglik.com
Kaynak: saglikpersoneli.net 
http://www.gazetesaglik.com/alti-ustu-he

Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
2014 Şubat Ayı Maaş Bordronuzu Öğrenmek İçin Tıklayın!Önceki Haber

2014 Şubat Ayı Maaş Bordronuzu Öğrenmek...

Canan Karatay Hocanın Face'deki mesajına suç duyurusu!Sonraki Haber

Canan Karatay Hocanın Face'deki mesajına...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar