350 bin kişiye yeni iş umudu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
350 bin kişiye yeni iş umudu!
Abone ol
Memur olma yolu açıldı...

 

Maliye Bakanlığı 27 Mart 2013 tarihinde yayımladığı VergiDenetim Kurulu Yönetmeliği’ndeki değişiklik ile işsizöğretmenlere vergi memuru olma yolunu açtı. Maliye’nin atamasorunu yaşayan 350 bin öğretmen işsiz kalmasın diye değiştirdiği yönetmelik ile mühendislik fakültesi mezunları da müfettiş olabilecek.

 

Son olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 7 bin 200 vergi müfettişi alınacağını açıklamıştı.

 

Değişiklikten önce vergi müfettişi olabilmek için en az dört yıllıklisans eğitimi veren; siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya endüstri mühendisliği ile işletme mühendisliği bölümlerinden mezun olmak şartı bulunmaktaydı. Yapılan değişiklikle, bu okullarınyanı sıra; tüm mühendislik dallarından mezun olanlar, eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri, fen teknoloji bölümleri mezunları da vergimüfettişi olabilecek.

 

EKONOMİ BİLGİSİNE BAKILMAYACAK

 

Değişiklik ile müfettiş olacak adayların sözlü sınavlarında yazılı sınavda sorulan ekonomi bilgisi soruları da sorulmayacak. Daha önce sözlü sınavlar iki aşamada yapılıyordu. Birinci aşamada, yazılı sınav konularından sorular, ikinci aşamada ise adayın genel kültür, yetenek, ifade ve muhakeme gücü değerlendiriliyordu.

 

KIDEMLİ OLMA ŞARTI DA KALKTI

 

Ayrıca vergi müfettişliği giriş ve yeterlilik sınavlarını yapan “Sınav Kurulu” bakan onayı ile başkan veya başkanyardımcılarından birinin başkanlığında, en az sekiz yıl vergi müfettişi olarak görev yapanlar arasından seçilen en az beş asil ve iki yedek üyeden oluşuyordu. Yapılan değişiklik ile sınav kuruluna seçilebilmek için en az sekiz yıl kıdemli olma şartı kaldırıldı. Buna göre, üniversiteyi bitirip vergi müfettişliği sınavını kazanarak Vergi Müfettiş Yardımcısı unvanını alanbir kişi de sınav kuruluna seçilebilecek.

 

YAZILI SINAV ÖSYM’DEN

 

Yapılan değişikliğe göre, Başkanlık, Vergi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavının yazılı kısmını imzalayacağı protokol ile ÖSYM’ye yaptıracak. www.vergi.com.tr adlı internet sitesi uzmanı Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra diğer bakanlıklar ile bağımsız kurulların bünyelerinde müfettişlik kadroları olduğunu belirtiyor.

kaynak : haberturk


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Şiddete karşı acil servise x-ray cihazı!Önceki Haber

Şiddete karşı acil servise x-ray cihazı!

Memur, hükümete ültimatom verdi...Sonraki Haber

Memur, hükümete ültimatom verdi...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar