2014 Yılı Hac için 15 ATT Görevlendirilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2014 Yılı Hac için 15 ATT Görevlendirilecek
Abone ol
2014 Yılı Hac organizasyonunda sağlık ekibinde görev almak isteyen sağlık personelinin müracaatları 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında alınacaktır.

2014 YILI HAC SAĞLIK EKİBİNDEGÖREVLENDİRİLECEK PERSONELLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

A- Müracaatla İlgili Hususlar

a) Müracaatlar; 17 - 28 Mart2014 tarihleri arasında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. T.C. ZiraatBankası, Türkiye Halk Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş., AsyaKatılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Finans KatılımBankası A.Ş. ve Akbank A.Ş. nezdinde bulunan bankalardan birisine, görevli Sağlık personeli Hac müracaatı için16.-TL'yi yatırdıktan sonra http://Hac.diyanet.gov.tr internet adresinde bulunan ..formun, açıklamalar doğrultusunda elektronik ortamda doldurulup,fotoğraf ekle butonundan vesikalık fotoğrafını ekleyerek çıktısının alınmasınımüteakip Kurum yetkilisine onaylatıldıktan sonra elden veya posta ile doğrudanDiyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesisuretiyle yapılacaktır.

Müracaat Şartları ve Kayıt Girişi için tıklayınız...

b) İlan edilen süre içerisinde usulüne uygun olarak yapılmayan,formu eksik dolduran, süresi içinde postaya verilmeyen, faksla yapılan,Internetten başvurusunu yaptığı halde tasdikli müracaat dilekçesini Başkanlığagöndermeyenlerin, çevre sağlığı mezunları 4924sayılı kanuna tabii sözleşmeli personel ile 01/08/2014 tarihi itibari ile Devlethizmet yükümlülüğü devam edenlerin başvuruları kabul edilmeyecek, ayrıcamüracaatı kabul edilmeyen ve vazgeçenlerin yatırmış oldukları 16-TL iade edilmeyecektir,

c) Sağlık ekibinde görev almak isteyenpersonel, yurt dışında en az 50 günsüre kalabilecek ve haftanın her günü gerektiğinde 12 saat esasına göre çalışabilecek durumda olacaktır.

ç) Görevlendirmeler; aşağıda belirtilen unvanlar için, ihtiyaç nispetindeyapılacağından, söz konusu unvanların dışındaki unvanlar veya görevler içinyapılacak müracaatlar, dikkate alınmayacaktır.

d) Usulüne ve şartlarına uygun olarakmüracaatta bulunanlar (hekimler, diş hekimleri ve eczacılar hariç), önce testsınavına tabi tutulacaklar, test sonunda puan sıralamasına göre oluşturulacakliste üzerinden ihtiyacın % 50 fazlasıkadar çağrılacak personel ile müracaatta bulunup teste katılmayan hekim, diş hekimive eczacılar mülakata alınacaktır. İhtiyaç duyulması halinde sınav komisyonuncabu oran bazı branşlarda artırılabilecektir. Test ve mülakat uygulanacakmerkezler Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecektir.

e) Görevlendirmeler; testte katılanpersonelin test ve mülakatta aldıkları puanlarının ortalamaları, hekim, dişhekimi ve eczacıların ise mülakatta aldıkları puanlar dikkate alınarak puanlamasıralamasına göre oluşturulacak listeler üzerinden yapılacaktır,

f) Hekimler hariç, diğer unvanlarda dahaönceki yıllarda hacda görevlendirilmiş olanlardan ihtiyaca göre en fazla %10 oranında sağlık personeligörevlendirilebilecektir.

g) Test ve mülakatta başarılıolanlardan; daha sonra istenecek olan bilgi ve belgeleri temin edemeyenler ve hacda verilecek görevi yapmasına mani herhangi bir durumu bulunanlar ilebelirlenen şartlardan bir veya birkaçını taşımadığı / kaybettiği tespitedilenlerin görevlendirmeleri yapılmayacak, yapıldıktan sonra tespitedilenlerin görevlendirmeleri iptal edilecektir.

ğ) Müracaat dilekçelerinin incelenmesinde; yanlış beyanda bulunduğu veyabelgelerinde tahrifat olduğu anlaşılanlar hakkında kanuni işlemlerin yapılmasıiçin, kurumlarına bilgi verilecektir.

h) Sağlık personeli ile ilgili yapılan işlemler, test ve mülakat sonuçları,görevlendirmeler ve yurtdışına hareket tarihleri Başkanlığımız http://Hac.diyanet.gov.tr internet adresinden ve ilgili personeline-mail adreslerine mesaj gönderilmek suretiyle duyurulacağından ayriyetenadreslerine postayla tebligat yapılmayacaktır.

B- Müracaat Edeceklerde Aranılan Şartlar

1 - Uzman Doktorlarda;

Resmi bir sağlıkkurumunda özeller dahil üniversite hastanelerinde veya Sağlık Bakanlığı'ndanruhsatlandırılmış özel sağlık kuruluşlarında fiilençalışıyor olmak,

2 - Pratisyen doktorlarda;

a) Resmi bir sağlık kurumunda özeller dahil üniversite hastanelerinde,kurum tabipliklerinde veya Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlandırılmış özel sağlıkkuruluşlarında 01.04.2014 tarihiitibariyle en az 3 yıldır çalışıyor olmak,

b) 01/01/1960 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak,

3- Diş hekimi ve eczacılarda;

a) Resmi bir kurumda, 01.04.2014 tarihi itibariyle en az 5 yıldır fiilen çalışıyor olmak,

b) 01/01/1960 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak,

4 - Diyetisyenlerde;

a) Resmi bir kurumda, veya özeller dahil üniversitehastanelerinde, 01/04/2014tarihi itibariyle en az 5 yıldır fiilen çalışıyor olmak,

b) 01/01/1960 vedaha sonraki yıllarda doğmuş olmak,

5 - Ebe, ebe-hemşire, hemşire, sağlıkmemuru (Çevre sağlığı mezunları hariç), ATT (Acil Tıp Teknisyeni-paramedik), laboratuar,tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi, ortez-protez ve diş teknisyen-teknikerleri,eczacı kalfası, hastanelerde servis hizmetlerinde fiilen hastabakıcı veyahizmetli olarak görev yapan personel ile sterilizasyon hizmetlerindeçalışanlarda;

a) Yataklı tedavi hizmeti veren resmi bir sağlık kurumunda, veya 112 Acil'de, 01.04.2014 tarihi itibariyle, talepte bulundukları görev unvanındaen az 5 yıldır fiilen çalışıyorolmak,

b) 01/01/1972 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak,

c) Başvuruda bulunanlar, kurumlarından alacakları tasdikli çalışma belgesini müracaat dilekçesine eklemelerigerekmektedir.

C- Diğer Hususlar

a) 2014 yılı Hac sağlıkekibinde;
12 dahiliye,
12 göğüs hastalıkları,
5 kardiyoloji,
4 anestezi,
12 acil uzmanı,
5 genel cerrahi,
4 ortopedi,
4 nöroloji,
4psikiyatri,
4 üroloji,
4 cildiye,
4 göz,
4 KBB,
4 kadın doğum,
4 intaniye,
8 ailehekimi,
4 radyoloji,
88 pratisyen doktor,
4 diş hekimi,
6 diyetisyen,
100 ebe,ebe-hemşire veya hemşire,
35 sağlık memuru,
38 erkek 30 bayan olmak üzere toplam 68 hastabakıcı-hizmetli,
11 laboratuvar teknisyeni, 15 ATT (Acil Tıp Teknisyeni-paramedik),
8 eczacı,
11 eczacı kalfası,
8 tıbbi cihaz teknisyeni,
5 anestezi teknisyeni,
11 röntgen teknisyeni,
3 ortez-protez teknisyeni,
4 diş teknisyen-teknikerleri ve 3 sterilizasyon teknisyeni görevlendirilmesi planlanmaktadır.

b) Görevlendirilmesiuygun görülen personelin, kurumlarından muvafakatleri istenilecektir.

c) Görevlendirilmesi yapılanlara; Başkanlıkça uygun görülecek hacmalzemeleri verilecek, harcırahları ise; "Hac ve Umre Seyahatleriyle İlgiliİşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Karar" ın 11.maddesinde belirlenen oranlarda ödenecektir.

d) Görevlendirme süresi; hizmetin durumuna göre ihtiyaç duyulan sürekadar olacaktır.

e) Görevlendirilmesi uygun görülenler; pasaportlarını kendileriçıkartarak, istenilecek diğer bilgi ve belgelerle birlikte süresi içerisindeDİB Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edeceklerdir.

f) Suudi Arabistan'da, kendilerine verilen görevi yapmayan veya işdisiplinine riayet etmeyenlerin; Hac görevini yapıp yapmadığına bakılmaksızıngörevleri sona erdirilecek ve durumları ayrıca kurumlarınabildirilecektir.


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Doktor, evinde silahla vurulmuş halde ölü bulunduÖnceki Haber

Doktor, evinde silahla vurulmuş halde öl...

Muayene ücretlerine rekor zam!Sonraki Haber

Muayene ücretlerine rekor zam!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar