112 Çalışanlarının Yemek Çilesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
112 Çalışanlarının Yemek Çilesi
Abone ol
Çok zor şartlar altında büyük bir özveriyle 7/24 hizmet vermekte olan 112 personelimizin temel ihtiyaçlarının başında gelen yemek ihtiyacı İlimiz genelinde yeni yıl itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanmamaktadır.

 

Çok zor şartlar altında büyük bir özveriyle 7/24 hizmet vermekte olan  112 personelimizin temel ihtiyaçlarının başında gelen yemek ihtiyacı İlimiz genelinde yeni yıl itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanmamaktadır.


Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınladığı yemek genelgesi ile 112 çalışanlarının yemek ihtiyacının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanması gerekmektedir. Genelgeye rağmen İlimizdeki 112 çalışanlarımızın yemek ihtiyacının probleme dönüşmüş olmasına anlam verememekteyiz.


İl Sağlık Müdürü çalışanlarına devlet hastanelerinde yemek yiyebileceklerini çözüm önerisi olarak sunmaktadır.


Buradan Sağlık Müdürüne sadece Çorlu Bölgemizi örnek göstermemizin konunun anlaşılması noktasında yeterli olacağını düşünmekteyiz. Ergene 112 istasyonunun Çorlu Devlet Hastanesine olan uzaklığı 15km.Gidiş-geliş toplamda 30km.Çorlu Devlet Hastanesi eski bölgesinde bulunan ve her gün 3 acil sağlık istasyonunun hizmet verdiği ve toplamda 11 kişinin çalıştığı istasyonun yeni hastane binasına uzaklığı 7-8 km. civarındadır.

 

Ambulanslar buraya gidiş-gelişlerinde yakıt israfına ve hizmet zafiyetine sebep olmaktadır. Asıl önemli olan vaka sayılarının yoğun olduğu bunun gibi bölgelerimiz; hastanelerde belli bir zaman diliminde yemek verilmekte olup, vakada olduklarında yemek saati geçtiği için çalışanlarımız çoğu zaman kendi ceplerinden yemek zorunda kalmaktadırlar.


Son 1.5 yıldır hizmet alımıyla günde üç öğün yemek dağıtımı Sağlık Müdürlüğümüz kontrolünde yapılmaktayken neden bu problem oluşturuldu? İl genelindeki bu çilenin son bulmasını ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın kamuoyu ve çalışanlarımızca bilinmesini istiyoruz.


Saygılarımla

Hamza ÖKSÜZ

Sağlık-sen Tekirdağ Şube Başkanı


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Hemşirenin Eşi Pompalı Tüfekle Doktora Saldırdı!Önceki Haber

Hemşirenin Eşi Pompalı Tüfekle Doktora S...

Davutoğlu: 'İlk Defa Gece Uçuş Kapasitesine Sahip Ambulans Helikopterimizi Devreye Sokuyoruz'Sonraki Haber

Davutoğlu: 'İlk Defa Gece Uçuş Kapasites...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar