112 Acil Sağlık Hizmetleri her geçen gün hızla büyüyor.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
112 Acil Sağlık Hizmetleri her geçen gün hızla büyüyor.
Abone ol
Marmaris 112 hızlı ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti için kendini yeniledi.

Marmaris 112 hızlı ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti için kendini yeniledi. Barlar sokağında ve sahil şeridinde göreve yapan Motosiklet Ambulans ve ATV Ambulansı ile yaşanan vakalara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılıyor.

 

 

Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “663 sayılı kanun hükmünde kararname ile nüfusu 50.000 ‘in üzerinde olan ilçelerimizde İlçe Sağlık Müdürlükleri kurulmuştur. İlçemizde Müdürlüğümüz 06.06.2012 tarihinde görevine başlamıştır.

 

 

İlçe Sağlık Müdürleri İl Sağlık Müdürünün ilçedeki temsilcisi ve kaymakamın Sağlık Müşaviridir. İlçe Sağlık Müdürlükleri 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile, Özel sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden, ayrıca Kamu Hastaneler Birliği ve Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimliğinin gözetim, denetim ve koordinasyonunu sağlamakla görevlidir.

 

 

 

Acil Sağlık Hizmetlerinde çok büyük gelişmeler yaşadığımız günümüzde; hızla gelişen tıp dünyasını teknoloji ile buluşturup hızlı ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmayı hedeflediğimiz 112 Acil Sağlık Hizmetleri Sistemi her geçen gün hızla büyümekte ve güçlenmektedir.

 

 

İlçemizde hizmet yeren 4 (dört) Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz ve bu istasyonlarımızda görevli 5 Doktor, 8 Paramedik, 31 Att, 1 Hemşire, 4 Sağlık Memuru, 1 (bir) Motorsiklet, 1 (bir) ATV Ambulansımızla 2012 yılında toplam 4689 adet vakaya müdahale etmişlerdir.

 

 

Bilindiği üzere Marmaris yaz aylarında dünyanın nabzının attığı nadide ilçelerimizden olup nüfusu da yerli ve yabacı-turistlerle oldukça artmaktadır. Yaz aylarında yaşanan ciddi nüfus artışı ile doğru orantılı olarak 112 vakaları da artış göstermektedir. Bu yüzden yaz aylarında barlar sokağımızda Motosiklet Ambulansımızla, ayrıca  Marmaris Ticaret Odamızın bağışladığı ATV Ambulansımızla da sahil şeridimizde ring yaparak sahillerimizde yaşanan vakalara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşıp çok sayıda hayat kurtardık.

 

 

Özel sağlık kuruluşlarımız olan Özel Hastanelerimiz, Tıp Merkezimiz, Polikliniklerimiz, Muayenehanelerimiz, Eczanelerimiz, Diş Hekimlerimiz ve Optiklerimizin düzenli aralıklarla denetimleri gerçekleştirilmiştir.Tüm Özel Sağlık Kuruluşlarımızla koordinasyon toplantıları yapılmış halkımıza hizmet kalitesini arttırmak için yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından birisidir.

 

 

Tıp dünyasındaki gelişmeler paralelinde bilim insanlarının yapay organ üretme konusundaki araştırma ve çalışmaları devam etse de hala canlıdan yada kadavradan yapılan nakiller sayesinde insanlar sağlığına kavuşabilmekte, buda beraberinde organ ve doku bağışının önemini gündeme getirmektedir.

 

 

Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğümüz olarak 03-09 Kasım Organ Bağış Etkinlikleri kapsamında  stant açılarak Halkımıza broşür, afiş dağıtılmış, bilgi verilmiş ve yazılı basınımızda konu ile ilgili açıklamalar yapılmış bu sayede 3 organ bağışı sağlanmış ve onlarca vatandaşımıza farkındalık oluşturmaya çalışılmıştır.

 

 

Armutalan Beldesi Tokatlılar sitesi arkasında bulunan 1600 m2Tik sağlığa ayrılmış ancak kamulaştırma çalışmaları yapılmamış arsa üzerine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması amacıyla sayın kaymakamımız Ali Galip S ARAL’ in Oluru ile resmi kaymakamlık teklifi il Müdürlüğümüze gönderilmiştir.

 

Fizik Tedavi ve rehabilatasyon merkezimiz hakkımıza faydalı olmasının yanında, kışın yapılabilecek 3. yaş truzmi kapsamında yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekecek cazibe merkezi olmasını arzuluyoruz.

İlçemizde ihtiyaç bulunan 150 yataklı Marmaris Devlet Hastanesi arazi tahsisi için Beldibi’nde Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait arsanın Sağlık Bakanlığına tahsisi ile ilgili resmi kaymakamlık teklifini eski Kaymakamımız Serdar Polat’ın oluru ile İl Müdürlüğümüze gönderdik. Konunun takibini bizimle beraber yapan Milli Parklar Müdürümüz Fikret Çatalkaya ve Başhekimimiz Tolga Çakmak’a çok teşekkür ederim.

 

 

Müdürlüğümüzün kuruluşunda ve devamında emek veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca Cefakar 112 çalışanlarımıza ve Özel Sağlık sektöründe çalışanlarımıza halkımıza verdikleri üstün ve kaliteli hizmetten dolayı da çok teşekkür ederim.”


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
Düzce'de Acil Çağrı Numaraları Tek Çatı Altında ToplanacakÖnceki Haber

Düzce'de Acil Çağrı Numaraları Tek Çatı...

İçişleri Bakanlığı'ndan 12 Şehre '112 ACİL' MüjdesiSonraki Haber

İçişleri Bakanlığı'ndan 12 Şehre '112 AC...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar