112 Acil Çalışanlarına "Öfke Kontrolü ve Tükenmişlik Sendromu Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
112 Acil Çalışanlarına "Öfke Kontrolü ve Tükenmişlik Sendromu Eğitimi
Abone ol
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği tarafından 112 Acil çalışanlarına eğitim verildi.

112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği tarafından 112 Acil çalışanlarına İl Sağlık Müdürlüğü Konferans salonunda ''Öfke Kontrolü, Tükenmişlik Sendromu, Stres, Zor insan kimdir, Zor insanlara karşı nasıl davranılmalı" konulu eğitim verildi.

Psikolog İsmail Argun tarafından verilen eğitim, 17-19-21.06.2013 tarihlerinde 112 Acil çalışanları ve yöneticilerini kapsayacak şekilde gerçekleşti.

112 Acil çalışanlarına yönelik verilen eğitimde, şiddet olaylarının minimize edilebilmesi için sağlık personeliyle zor insanlarla baş etme yolları, stres ve öfke kontrolü, iletişim, kurma yöntemleri, tükenmişlik sendromu konularını irdeleyen Argun, şu bilgilerin altını çizdi.

Zor insanlarla iletişim kurarken belki onları değiştiremeyiz ama davranışlarını değiştirmek bizlerin elinde, doğru iletişim teknikleri kullanarak karşımızdaki insanları pozitif yönde etkileyebiliriz. Stresi günlük hayatımızda en aza indirgemek için, fiziksel egzersizler, tatil, hobi alanları danışmanlık, gevşeme egzersizleri gibi faaliyetler hayatımızda daha fazla yer tutmalı.

Tükenmişlik sendromu işi gereği insanlarla yoğun bir ilişki içerisinde olanlarda görülen duygusal tükenme, duyarsızlaşma ve düşük kişisel başarı hissidir. Bu sendromu yaşamamak için iş dışı bir yaşamınız olduğu gerçeğini sık sık kendinize hatırlatın. Arkadaşlıklarınıza ve ailenize daha yakın olmaya çalışın. İş dışı alanlarda kendinize hobi alanları yaratın. İş yerinizde her türlü fikre açık olun, iş ortamınızı dengeli hale getirin. Ulaşılabilir kişisel ve mesleki hedefler koyun, beyinsel tükenmişliği yaşamamak için, eğlence adına birşey yapmaya özen gösterin.

 

Haberin tam metni için » haberler.com


Anahtar Kelimeler:
  • 00
    SEVDİM
  • 00
    ALKIŞ
  • 00
    KOMİK
  • 00
    İNANILMAZ
  • 00
    ÜZGÜN
  • 00
    KIZGIN
iPhone 5S'de 'flaş' yenilik!Önceki Haber

iPhone 5S'de 'flaş' yenilik!

Mandela'yı taşıyan ambulans yolda kaldıSonraki Haber

Mandela'yı taşıyan ambulans yolda kaldı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar