112 Pratik İftar Tarifleri (6.Gün)

Nöbette yapabileceğiniz pratik yemek tarifleri

112 Pratik  İftar Tarifleri (6.Gün)
112 Pratik  İftar Tarifleri (6.Gün) ATTYİZ.BİZ.TR

Anadolu Çorbası

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Ramazan boyunca uzun saatler susuz kalan vücudun su dengesini sağlamak için iftar sofranızdan eksik etmemeniz gereken önemli bir unsur çorbalar.

Ne olursa olsun çorba, komposto, şerbet gibi sıvı tüketiminizi arttıracak tariflere öncelik vermelisiniz.

Anadolu çorbası Ramazan’a yakışan güzellikte doyurucu ve lezzetli bir çorbadır.

 

Malzemeler:

  • 2 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 adet küçük boy soğan (büyükse soğanın yarısı)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı salça (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su (isteğe göre et suyu)

 

Yapılışı:

  1. Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup yine soğanların boyutunda doğrayın.
  2. Çarliston biberin sapını ve çekirdeklerini alıp domateslerin büyüklüğünde doğrayın.
  3. Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tencereye alın, üzerine soğan, sarımsak ve erişteleri ekleyerek kavurun.
  4. Soğanlar pembeleşince domates, biber ve bir miktar tuz ilave ederek 2 dakika daha kavurun.
  5. Yeşil mercimek ve salçayı ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  6. 5 su bardağı sıcak suyu (et suyu daha lezzetli olacaktır) ekleyerek 10-15 dakika kadar pişirin.
  7. İsteğe göre nane ya da reyhanla servis yapın.

TAVUK ŞİNİTZEL

Şinitzel deyip geçmeyin,çok kolay gibi görünür ama herkes iyi şinitzel yapamaz,çünkü püf noktalarını atlar.Püf noktalarına uyarsanız bu tarifle dışarıda yediklerinizden bile daha nefis şinitzel yapacaksınız

MALZEMELER

500 gr. piliç bonfile (hafif dövülmüş)
3 adet yumurta
yeteri kadar un
yeteri kadar galeta unu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
kuru maydanoz
kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yıkadığımız piliç bonfileleri süzülmeye bırakalım.

Bu işlemi pişirme işleminden en az 30 dakika önce yapmalıyız,çünkü suyunun tamamen süzülmüş ve kurumuş olmaları gerekiyor,hatta kağıt havlu üzerinde kurutalım.
Ardından bir tabağa yumurtaları alıp tuzlayıp baharatlayalım ve iyice çırpalım,bir başka tabağa tuzlanmış ve baharat serpilmiş unu alalım,ve bir diğer tabağa da yine tuzlanmış,baharat serpilmiş galeta ununu alalım.
Bir tavaya hemen hemen etleri yarısına gelecek kadar sıvı yağı koyup kızdıralım.Tavuklara tuz ve karabiber serpip,önce una,sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartalım.Kızaran tavukları kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp tüm tavuklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Not:  Tavukların pişirmeden önce kuru olması çok önemli,mümkün olduğunca kurutmalısınız.
Not:  Kızartma yağı mutlaka kızgın olmalı ki şinitzeller hem fazla yağ çekmesin hem de daha leziz olsun.
Not:  Azda olsa tavuk dışında yumurta,galeta unu ve una tuz ,karabiber ve kuru maydanoz (varsa) atmalısınız,aksi halde yavan kalabilir,hatta dilediğiniz başka baharatları da ekleyebilirsiniz.
Vakasız,Hayırlı Nöbetler
Afiyet olsun...

#112 #İftar #Yemekleri #Pratik Tarifler #Anadolu Çorbası #Tavuk
Yorum Yaz...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Sağlık Bakanlığı bayram öncesi Kist Hidatik hastalığına dikkat çekti
Sağlık Bakanlığı bayram öncesi Kist Hidatik hastalığına dikkat çekti
“Belki de o ambulans bizim evimize gidiyor olabilir”
“Belki de o ambulans bizim evimize gidiyor olabilir”